Ξεκινά σήμερα η δίκη- μαμούθ για το Παραδικαστικό 2

Ξεκινά σήμερα η δίκη- μαμούθ για το Παραδικαστικό 2

Ξεκινά εντός της ημέρας από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η μεγάλη δίκη για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος «νούμερο 2».
Δικηγόροι, επιχειρηματίες και συμβολαιογράφοι βρίσκονται ανάμεσα στα 105 άτομα που παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για βαριές κατηγορίες.

Για το θέμα έχει αναφερθεί εκτενώς το e reportaz:

Σκάνε «βόμβες» στο «παραδικαστικό Νο2»

Οι απολογίες για το «Παραδικαστικό 2»

Αποκλειστικά η εισαγγελική πρόταση: Παραπομπή 110 προσώπων για το ‘Παραδικαστικό Νο 2’

Προφυλακίστηκαν Γιοσάκης, Γεωργιτσογιαννάκος και Λεωτσάκος για το παραδικαστικό Νο 2

 

 

Η υπόθεση φτάνει στο ακροατήριο έπειτα από χρόνια ερευνών από ειδικούς εφέτες-ανακριτές.

Βάσει του βουλεύματος , οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της απάτης από κοινού, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της απόπειρα εκβίασης, της ψευδούς βεβαίωσης, κ.ά.

Οι κατηγορούμενοι, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, αποτελούσαν μέλη  κυκλώματος, εντόπιζαν ακίνητα -φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίας μελών σπείρας με στόχο να τα ιδιοποιηθούν.

Στη δικογραφία καταγράφονται περιπτώσεις που, τέτοιου είδους ακίνητα, τέθηκαν παρανόμως και με παραπλανητικές διαδικασίες σε “στημένους” πλειστηριασμούς.

Για την αρπαγή των ακινήτων τον καθοριστικό ρόλο διαδραμάτιζαν συμβολαιογράφοι,  με τον Δημήτριο Μητρέλη να πρωταγωνιστεί στη δράση του κυκλώματος, ενώ σε αυτό μετείχαν δικηγόροι, και δεκάδες άλλοι που θα καθίσουν στο εδώλιο για σωρεία κακουργηματικών πράξεων. Στη δίκη αυτή κατηγορούμενος μεταξύ των άλλων είναι  και ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιος Ρούσκας

Η οργάνωση φαίνεται να λάμβανε για κάθε «εξυπηρέτηση» σε δικαστικές υποθέσεις μεγάλα χρηματικά ποσά πολλοί ακόμη κατηγορούμενοι δεν έχουν ακόμα συλληφθεί με αποτέλεσμα οι δικαστικές αρχές να διατηρούν «εν ζωή» εντάλματα για τη σύλληψή τους.

Βασικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι δικηγόρος που εκτίνει ποινή ισόβιας κάθειρξης για υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δασικής έκτασης, ο οποίος συμμετείχε στην δράση της οργάνωσης και το 2009 αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές.

Πρόκειται για σοβαρά κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, που αν αποδειχθούν επισύρουν πολυετείς καθείρξεις.


Διαβάστε επίσης:

Το συμβόλαιο που εμπλέκει την κόρη του καναλάρχη με το «Παραδικαστικό 2»

 

«Ντου» στο άντρο του τηλε – δικηγόρουΣχόλια