Ξεκινά τις κινητοποιήσεις η Πανελλήνια Πρωτοβουλία Αγροτών

Ξεκινά τις κινητοποιήσεις η Πανελλήνια Πρωτοβουλία Αγροτών

Να πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αποφάσισε η Πανελλήνια Πρωτοβουλία Αγροτών, μετά από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων απ’ την πλευρά της, θα καθορίσει τη στάση της αφού προσδιοριστούν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, συντονιστής της Πρωτοβουλίας, η οποία εκπροσωπεί 63 αγροτικούς συλλόγους από την όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους συγκεντρώσεις κι έπειτα οι αγρότες θα κατεβάσουν τα τρακτέρ τους σε κεντρικά σημεία.

«Η κυβέρνηση προχωρά στο πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, χωρίς να υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική για τον αγροτικό τομέα», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Νωρίτερα, με κινητοποιήσεις προειδοποίησε και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, οι οποίες όμως θα καθοριστούν όταν προσδιοριστούν τα μέτρα μετά τις συζητήσεις που θα έχει η κυβέρνηση με τους εταίρους.

«Κόκκινη» γραμμή για τους αγρότες είναι ο τρόπος φορολόγησής τους και οι αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στις σημερινές διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των αγροτών υπογράμμισε ότι στόχος είναι η προστασία των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και η διαφορετική και δίκαιη μεταχείρισή τους.

Επιδίωξη είναι ο επαναπροσδιορισμός του κατά κύριο επάγγελμα, με κριτήριο το εισόδημα του κατά 50% και πλέον, να προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα.

Ακόμη, ανέφερε ότι στη συζήτηση με τους εταίρους θα κατατεθούν διάφορες εναλλακτικές λύσεις, η βασική φιλοσοφία των οποίων είναι η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.Σχόλια