Ξεκίνησαν οι αγωγές κατά της VW – Σόιμπλε: Θα βγούμε ισχυρότεροι από το σκάνδαλο

Ξεκίνησαν οι αγωγές κατά της VW – Σόιμπλε: Θα βγούμε ισχυρότεροι από το σκάνδαλο

Αισιόδοξος ότι η Γερμανία θα βγει ισχυρότερη από το σκάνδαλο της Volkswagen εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε τοπική εφημερίδα.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σόιμπλε προανήγγειλε την εφαρμογή σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών στον όμιλο Volkswagen, έπειτα από το σκάνδαλο Dieselgate, και σημείωσε σχετικά ότι «Στο τέλος, τίποτε δεν θα θυμίζει την παλιά VW».

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι το σκάνδαλο απειλεί τη γερμανική οικονομία ή τη Γερμανία ως επενδυτικό προορισμό, και δήλωσε σχετικά: «Θα βγούμε ισχυρότεροι από αυτή την κρίση. Διδασκόμαστε από τις κρίσεις».

Την ίδια ώρα, η γαλλική θυγατρική της Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ που έχουν πωληθεί τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία είναι εξοπλισμένα με το λογισμικό που επιτρέπει την εξαπάτηση των ελέγχων εκπομπής ρύπων.

Πρόκειται για 574.259 μοντέλα της Volkswagen, 189.322 Audi, 66.572 Skoda, 93.388 SEAT και 24.523 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παράλληλα, στη Νότια Κορέα κατατέθηκαν ήδη οι πρώτες δύο αγωγές από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Volkswagen και δεκάδες θα ακολουθήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό από δικηγορική εταιρεία στη Σεούλ.

«Οι πελάτες μας δε θα είχαν ποτέ αγοράσει Volkswagen, αν γνώριζαν τα πραγματικά αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπής ρύπων», δήλωσε εκπρόσωπος της Barun Law, ο οποίος θεωρεί ότι η συμπεριφορά της εταιρείας αποτελεί αισχροκέρδεια από ποινικής απόψεως.

Οι ενάγοντες αναμένεται να ζητήσουν την ακύρωση της αγοράς του αυτοκινήτου τους, επιστροφή του τιμήματος, καθώς και την καταβολή αποζημίωσης ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος.

Σημειώνεται ότι περί τα 59.000 αυτοκίνητα της Volkswagen εξοπλισμένα με το επίμαχο λογισμικό κυκλοφορούν στη Νότια Κορέα.Σχόλια