Ξεκίνησε η δεύτερη φάση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα»

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα»

Η δεύτερη φάση του πιλοτικού προγράμματος σίτισης «Σχολικά Γεύματα» σε σχολεία, που αποτελεί κοινή δράση του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, ξεκίνησε σήμερα.

Η δράση, που αφορά σε σχολεία των δήμων Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νέας Ιωνίας, Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου και Χαλανδρίου, ξεκινά σε τρία από τα εννέα επιπλέον Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που αφορά η δεύτερη φάση υλοποίησης του προγράμματος, και καλύπτει το σύνολο των μαθητών που φοιτούν σε αυτά.

Σημειώνεται ότι ήδη από τον Φεβρουάριο υλοποιείται με επιτυχία σε εννέα δημοτικά σχολεία του Δήμου Περάματος το πρόγραμμα σίτισης όλων των μαθητών.

Οι στόχοι του Πιλοτικού Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» είναι αφενός να αντιμετωπιστούν, όσο είναι δυνατόν, οι ανάγκες σίτισης αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού, και αφετέρου να υποστηρίξουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να αποτρέψουν φαινόμενα σχολικής διαρροής. Συγχρόνως να δραστηριοποιηθούν και να συνεργαστούν αρμονικά το σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Το σύνολο των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που υλοποιούν το Πιλοτικό Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» είναι 18 και ο αριθμός των μαθητών που σιτίζεται από αυτό ανέρχεται σε 3150.Σχόλια