Ξεκίνησε η δίκη του πρωθυπουργού της Ρουμανίας

Ξεκίνησε η δίκη του πρωθυπουργού της Ρουμανίας

Ξεκίνησε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας, στο Βουκουρέστι, η δίκη του κατηγορούμενου για διαφθορά πρωθυπουργού της χώρας, Βίκτορ Πόντα, ο οποίος δεν ήταν παρών στην πρώτη ακρόαση.

Όπως μεταδίδει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpress, ο Βίκτορ Πόντα δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση «Τουρτσένι-Ροβινάρι» επειδή δεν είχε κλητευθεί.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πόντα κατηγορείται για πλαστογραφία εγγράφων, συνέργεια σε φοροδιαφυγή, και ξέπλυμα χρήματος, για την περίοδο που εργαζόταν ως δικηγόρος και ήταν νομικός εκπρόσωπος της ατομικής εταιρείας Ponta-Victor Viorel, από το 2007 έως το 2011.

Συγκατηγορούμενοί του είναι ο γερουσιαστής Νταν Σόβα και δικηγόρος της εταιρείας Sova and Associates, o Λαουρέντιου Τσιούρελ, πρώην γενικός διευθυντής της ενεργειακής εταιρείας Rovinari, o Ντουμίτρου Κριστέα, πρώην γενικός διευθυντής της ενεργειακής εταιρείας Turceni και ο Οκτάβιαν Λαουρέντιου Γκραούρε, οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Turceni.

Παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν μόνον ο Νταν Σόβα, ο οποίος δεν έκανε δηλώσεις κατά την είσοδό του στο δικαστήριο.

Ο Βίκτορ Πόντα, ο πρώτος πρωθυπουργός της Ρουμανίας ο οποίος δικάζεται, ενώ ασκεί πρωθυπουργικά καθήκοντα, υποστηρίζει ότι είναι αθώος και δήλωσε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία: «Δεν κλήθηκα, αλλά είμαι έτοιμος να εμφανιστώ ενώπιον των δικαστών με την ελπίδα ότι θα ακούν να τους εξηγώ αυτό που είναι σαφές και σε ένα δευτεροετή σπουδαστή», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, ο 43χρονος σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός απέκλεισε και πάλι το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, και είπε ότι είναι σημαντικό για τη Ρουμανία να έχει σταθερότητα.Σχόλια