Ξεβράζονται πτώματα στα παράλια της Τουρκίας – 34 μέχρι τώρα οι νεκροί από δύο νέα ναυάγια (ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες)

Ξεβράζονται πτώματα στα παράλια της Τουρκίας – 34 μέχρι τώρα οι νεκροί από δύο νέα ναυάγια (ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες)

Οι σοροί τουλάχιστον 34 προσφύγων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στη Λέσβο, εντοπίστηκαν από τις τουρκικές Αρχές στις ακτές του Αϊβαλί και του Ντικιλί, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται τουλάχιστον τρία παιδιά, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί.

Την ίδια ώρα, τουρκικά μέσα τοποθετούν τον αριθμό των νεκρών σε 24 έως 27.

eks

Αναλυτικότερα, 24 πτώματα εντοπίστηκαν σε παραλία του Αϊβαλί, όπως ανέφερε η τουρκική Ακτοφυλακή, ενώ άλλες 10 σοροί βρέθηκαν στην περιοχή του Ντικιλί, δήλωσε ένας αξιωματικός της τοπικής χωροφυλακής στο πρακτορείο Reuters.

1

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο, η Ακτοφυλακή και η Χωροφυλακή διέσωσαν 12 ανθρώπους από τη θάλασσα και τα βράχια στην ακτογραμμή του Αϊβαλί.

Οι τραγωδίες έλαβαν χώρα όταν δύο λέμβοι στις οποίες επέβαιναν δεκάδες άνθρωποι ανετράπησαν εν μέσω θαλασσοταραχής. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων συνεχίζονται.

2

Σημειώνεται ότι οι κακές καιρικές συνθήκες και οι εντεινόμενοι έλεγχοι κατά μήκος των τουρκικών ακτών δεν έχουν αποτρέψει μέχρι στιγμής τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική να επιβιβάζονται σε μικρά σκάφη, συχνά σε κακή κατάσταση, προκειμένου να κάνουν τον επικίνδυνο διάπλου του Αιγαίου και να φτάσουν στα ελληνικά παράλια.

3

«Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες εξακολουθούν να περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα με ρυθμό πάνω από 2.500 την ημέρα», δήλωσε από τη Γενεύη ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), Τζόελ Μίλμαν. «Βλέπουμε επομένως ότι οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται τον χειμώνα και, προφανώς, συνεχίζονται και οι θάνατοι επίσης», πρόσθεσε.Σχόλια