Ξήλωμα υδρομετρητών από χιλιάδες νοικοκυριά του Ηρακλείου για απλήρωτους λογαριασμούς

Ξήλωμα υδρομετρητών από χιλιάδες νοικοκυριά του Ηρακλείου για απλήρωτους λογαριασμούς

Το απίστευτο ποσόν των 11 εκατομμυρίων ευρώ οφείλουν οι Ηρακλειώτες στην ΔΕΥΑΗ, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε σε τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο, ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Νίκος Φακουρέλης, λέγοντας μάλιστα πως δεν είναι διόλου λίγα εκείνα που έχουν να περάσουν από το ταμείο της επιχείρησης για να δώσουν έστω και μισό ευρώ, ακόμη και πέντε χρόνια.

Στα χωριά το μεγαλύτερο πρόβλημα

Στα χωριά του δήμου Ηρακλείου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ΔΕΥΑΗ καθώς τα νοικοκυριά δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς, παρά τις εκκλήσεις τόσο της δημοτικής επιχείρησης όσο και του ίδιου του δημάρχου.

«Εδώ και πολύ καιρό κάνουμε εκκλήσεις στους ανθρώπους να προχωρήσουν είτε στην πληρωμή των οφειλών τους είτε στην ρύθμισή τους. Μέχρι και ο δήμαρχος Ηρακλείου έκανε δημόσια έκκλησή αλλά δεν υπήρξε η απαιτούμενη προσέλευση», επεσήμανε στο cretapost, ο κ. Φακουρέλης τονίζοντας παράλληλα ότι οι άνθρωποι στα χωριά δεν έχουν μάθει να πληρώνουν το νερό.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα χωριά του Ηρακλείου. Ο κόσμος δεν έχει μάθει να πληρώνει το νερό. Έχει μάθει να πληρώνει τα τσιγάρα του, το ρεύμα αλλά όχι το νερό», τόνισε παράλληλα ο κ. Φακουρέλης.

Ξεκίνησε το ξήλωμα των υδρομετρητών

Τα χρέη που έχουν οι κάτοικοι του Ηρακλείου στην ΔΕΥΑΗ αγγίζουν τα 11 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν απλήρωτους λογαριασμούς των τελευταίων 5 περίπου χρόνων.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για την Επιχείρηση. Αν είχαμε αυτά τα χρήματα θα λειτουργούσαμε διαφορετικά ενώ θα μπορούσαν να γίνουν και έργα τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος. Από τη στιγμή όμως που οι οφειλές χρονίζουν αναγκαστικά προχωρήσαμε σε μέτρα. Εδώ και αρκετό διάστημα προχωρούμε σε αφαιρέσεις υδρομέτρων. Κάθε μέρα αφαιρούμε και κάποια εξετάζοντας βέβαια πάντα τα κοινωνικά κριτήρια. Χθες αφαιρέθηκαν αρκετά σε Πατέλες, Πόρο και Πυργού», ανέφερε σχετικά ο κ. Φακουρέλης.

Δεν είμαστε απάνθρωποι – Ελάτε να διακανονίσουμε

Για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Νίκος Φακουρέλης, απηύθυνε έκκληση μέσω του cretapost στους δημότες του Ηρακλείου να σπεύσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού ή να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση.

«Δεν είμαστε απάνθρωποι. Ξέρουμε ότι ο κόσμος έχει γονατίσει από τα χρέη που έχει στα χρόνια της κρίσης. Ξέρουμε ότι η περίοδος είναι πολύ δύσκολη. Εμείς σεβόμαστε όλη αυτή την κατάσταση και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να έρθουν οι άνθρωποι στην ΔΕΥΑΗ για να βρούμε μία φόρμουλα πώς και πότε θα πληρωθούν τα χρέη που – σε αρκετές περιπτώσεις – έχουν συσσωρευτεί. Εμείς δεν κοιτάμε το συμφέρον μας αλλά τον κοινωνικό παράγοντα. Πρέπει όμως οι άνθρωποι να έρθουν στην ΔΕΥΑΗ», επεσήμανε ο κ. Φακουρέλης.

Πηγή: CretapostΣχόλια