Ξύπνησε από κώμα θύμα της επίθεσης στο Μπατακλάν

Ξύπνησε από κώμα θύμα της επίθεσης στο Μπατακλάν

Σε θαύμα αποδίδουν οι συγγενείς της την ανάρρωση της Laura Croix, η οποία πυροβολήθηκε έξι φορές ενώ βρισκόταν στον πολυχώρο Μπατακλάν στο Παρίσι και βρισκόταν σε κώμα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η 31χρονη δέχθηκε τις σφαίρες στο στέρνο και την κοιλιά της, ενώ μια σφαίρα πέρασε ξυστά από την καρδιά της, την ώρα που παρακολουθούσε τη συναυλία των Eagles of Death Metal.

Τελικά υποβλήθηκε σε δέκα χειρουργικές επεμβάσεις και έμεινε δύο εβδομάδες σε κώμα πριν αρχίσει να μιλά, τις τελευταίες ημέρες.

Η οικογένειά της ελπίζει ότι η Laura Croix, η οποία τραγουδίστρια στο επάγγελμα, θα μπορέσει να ανέβει και πάλι στη σκηνή. Ωστόσο, μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το για πόσο θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι η 31χρονη ήταν μεταξύ των 352 ανθρώπων που τραυματίστηκαν στις σαρωτικές επιθέσεις στο Παρίσι, που κόστισαν 130 ζωές.

Ενώ στεκόταν μέσα στο πλήθος στο Μπατακλάν δέχθηκε τρεις σφαίρες στο στήθος και τρεις στην κοιλιά. Έσπασε το χέρι και το γοφό της και τραυματίστηκε σοβαρά σε δύο δάχτυλα, ενώ οι γιατροί χρειάστηκε να την υποβάλλουν σε τραχειστομία για να της ζώσουν τη ζωή.

Τελικά, η νεαρή γυναίκα ξύπνησε από το κώμα στις 10 Δεκεμβρίου και άρχισε να επικοινωνεί με την οικογένειά της, αρχικά μέσω κινήσεων των ματιών και στη συνέχεια μιλώντας, και κάνοντας ερωτήσεις για τις επιθέσεις. Ωστόσο, η είδηση για την ανάρρωσή της έγινε μόλις σήμερα γνωστή.

«Το πρώτο που ήθελε να μάθει ήταν τι είχε συμβεί. Έχει φρικτούς εφιάλτες. Ήξερε πως πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν, κάνει πολλές ερωτήσεις», περιέγραψε ο αδελφός της.Σχόλια