«Ξύπνησε» η φίλη του Παντελίδη- Πως είναι η κατάσταση της υγείας της

«Ξύπνησε» η φίλη του Παντελίδη- Πως είναι η κατάσταση της υγείας της

Εκτός καταστολής και μηχανικής υποστήριξης για δεύτερο 24ωρο βρίσκεται η 30χρονη συνεπιβάτιδα του Παντελή Παντελίδη. Η νεαρή κοπέλα συμπληρώνει 20 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά η κατάστασή της κρίνεται μεν σοβαρή αλλά όχι κρίσιμη όπως την χαρακτήριζαν το πρώτο δεκαήμερο.

Η Μίνα φέρει βαριά τραύματα στον θώρακα, το πόδι και το χέρι και είχε διακομιστεί στον «Ευαγγελισμό» αμέσως μετά το τροχαίο δυστύχημα όπου και υποβλήθηκε σε πολύωρη θωρακοχειρουργική και ορθοπεδική επέμβαση.

Έχοντας χάσει πολύ αίμα και φέροντας πάνω της ξένα σώματα τόσο από το τροχαίο όσο και από τις χειρουργικές επεμβάσεις στον θώρακα και τα άκρα, ο εύθραυστος οργανισμός της κοπέλας εμφάνισε μέσα στο πρώτο 24ωρο σημάδια λοίμωξης. Σύμφωνα με τους ιατρούς, η ασθενής βρίσκεται πλέον σε σταθερή κατάσταση και αντιμετωπίζει τη λοίμωξη που την ταλαιπωρεί.

Η 30χρονη δεν δίνει πια μάχη για τη ζωή της, αλλά παλεύει για να συνηθίσει τα νέα δεδομένα στην κατάσταση της υγείας της. Η αποσωλήνωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα ήταν ένα μεγάλο βήμα που επέτρεψε στην βαριά τραυματισμένη ασθενή να αναπνέει αυτόνομα.

Σχετικά με το ξύπνημα από το τεχνητό κώμα, δηλαδή την καταστολή στην οποία την κρατούσαν οι γιατροί, η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή. Οι ειδικοί έχουν λάβει τις ενδείξεις ότι η πολυτραυματίας ανέκτησε τις αισθήσεις της, πχ αντιδρώντας σε ερεθίσματα που προκαλούν πόνο ή αντιδρώντας σε όσους της μιλούν, ωστόσο κάνουν λόγο για διεγερτική συμπεριφορά της ασθενούς, η οποία δεν έχει αποκτήσει πλήρη επαφή με το περιβάλλον.

«Ένας ασθενής δεν ξυπνάει από το κώμα και αρχίζει να μιλάει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Χρειάζεται χρόνος έως ότου ανακτήσει συνείδηση του χώρου και του κόσμου γύρω του» εξηγεί γιατρός της ΜΕΘ. Βάσει των νέων δεδομένων, εκτιμάται ότι ως το τέλος της εβδομάδας η 30χρονη θα έχει καλύτερη επαφή με το περιβάλλον.Σχόλια