Χωριό της Ιταλίας άκουσε γέλιο νεογέννητου μωρού πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια (Pic)

Χωριό της Ιταλίας άκουσε γέλιο νεογέννητου μωρού πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια (Pic)

Οι κάτοικοι μίας μικρής ορεινής πόλης της Ιταλίας είχαν να δουν νεογέννητο μωρό από τη δεκαετία του 1980.

Ο δήμαρχος της Οστάνα, ενός χωριού στην περιοχή του Πιεμόντε της βορειοδυτικής Ιταλίας, δήλωσε ότι το νέο μωρό με το όνομα Πάμπλο ήταν ένα «όνειρο που βγήκε αληθινό» για τη μικρή ιταλική κοινότητα.

Η Οστάνα είδε τον πληθυσμό της να μεινώνεται δραματικά κατά τα τελευταία 100 χρόνια.

Με τη νέα άφιξη, στην πόλη ζουν πλέον μόλις 85 κάτοικοι και μόνο οι μισοί από αυτούς ζουν μόνιμα εκεί.

ostana 1

Ο Δήμαρχος Giacomo Lombardo, ανέφερε ότι περίπου 1.000 άνθρωποι ζούσαν στην Οστάνα στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο καταγράφηκε δραματική μείωση των ποσοστών γεννήσεων.

«Η πραγματική πτώση στις γεννήσεις ξεκίνησε το 1975», δήλωσε στην εφημερίδα La Stampa, με μόλις 17 βρέφη να καταγράφονται μεταξύ του 1976 και του 1987, όταν γεννήθηκε το τελευταίο αγόρι. Μέχρι τον ερχομό του μικρού Πάμπλο».

Η Οστάνα πασχίζει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για να ενθαρρύνει τους κατοίκους να μείνουν ή νέους να μετακομίσουν στα δεκάδες άδεια σπίτια της.

Μάλιστα, οι γονείς του Πάμπλο, η Σύλβια και ο Χοσέ, ήταν από εκείνους που προγραμματιζαν να μετακινηθούν στο εξωτερικό πριν από πέντε χρόνια, έμειναν όμως όταν τους προσφέρθηκε η ευκαιρία να λειτουργήσουν το κοντινό χειμερινό καταφύγιο στο βουνό.

Η Ostana γιορτάζει την άφιξη του Πάμπλο με ένα μεγάλο πάρτι και ένα ομοίωμα πελαργού στην είσοδο της πόλης.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια