ΥΕΘΑ: Την Τρίτη η Ελλάδα υπογράφει τον έλεγχο του εναέριου χώρου των Σκοπίων – «Σπρώχνει» εκτός Βαλκανίων την Τουρκία

ΥΕΘΑ: Την Τρίτη η Ελλάδα υπογράφει τον έλεγχο του εναέριου χώρου των Σκοπίων – «Σπρώχνει» εκτός Βαλκανίων την Τουρκία

ParaskinioI

Από την Τρίτη ο Ελληνας υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης με την ομόλογό του της Ραντμίλα Σεκαρίνσκα θα υπογράψουν συμφωνία με την οποία η Ελλάδα, με την έγκριση της συμμαχίας θα αναλάβει τον έλεγχο ασφαλείας ( Air Policing ) του εναέριου χώρου της όμορης χώρας

Ετσι η Ελλάδα σπρώχνει την Τουρκία εκτός των Βαλκανίων και τα Ελληνικά μαχητικά θα πετούν πάνω από τα Σκόπια, θέση που επεδίωκε διακαώς να αναλάβει η Τουρκία.

Την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας θα υπογράψει ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και με αυτό διευκολύνει την κυβέρνηση της γείτονος που θέλει και αυτή την απαγκίστρωση από την τουρκική επιρροή.

Με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών υπήρχε η ανησυχία για το κίνδυνο με την είσοδο των Σκοπίων στον NATO να σταθμεύσουν Τουρκικά F-16, μαζί με αντιαεροπορικά συστήματα στα βόρεια σύνορα μας με όλους του κινδύνους που όλοι καταλαβαίνουμε.

Η Τουρκία είχε φτάσει στο σημείο να ζητάει τον έλεγχο του FIR των Σκοπίων ως συνέχεια του δικούς της, κάτι που δημιουργούσε αντιδράσεις και από τις άλλες γειτονικές χώρες

Με την συμφωνία αυτή η Ελλάδα  «σπρώχνει» εκτός Βαλκανίων την Τουρκία και γίνεται κυρίαρχος της περιοχής

netakias.com


Σχόλια