Υπάλληλος ΚΕΠΑ με Μερσεντές και λούσα…

Υπάλληλος ΚΕΠΑ με Μερσεντές και λούσα…

Πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις οι οποίες οδηγούσαν στην αποφυλάκιση σκληρών ποινικών. Χειραγωγήσεις εγγράφων που άλλαζαν το βαθμό αναπηρίας και χάριζαν φουσκωμένα επιδόματα σε Έλληνες, αλλά και αλλοδαπούς. Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα το κύκλωμα που έπεσε στις «δαγκάνες» της εισαγγελίας Διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκονται 15 άτομα και σήμερα ξεγυμνώνει τον εγκέφαλο της παράνομης αυτής δραστηριότητας.

Βασικός βραχίονας του κυκλώματος είναι ο Παύλος Καριώτης εργαζόμενος στο ΙΚΑ Πανόρμου και μέλος των επιτροπών του ΚΕΠΑ, ο οποίος, όπως αναφέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σε συνεργασία με δικηγόρους αλλά και φυλακισμένους, έκανε τη «βρώμικη δουλειά». Ο συγκεκριμένος διατηρούσε επαφές με υποκαταστήματα του ΙΚΑ στου Ζωγράφου, με την Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και με ΚΕΠ προχωρώντας σε υποθέσεις παράνομης πιστοποίησης αναπηρίας, έκδοση αδειών διαμονής για αλλοδαπούς, κτλ έναντι αδράς αμοιβής.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και μια 43χρονη Πρόεδρος Πρωτοδικών με έδρα πόλη της Στερεάς Ελλάδας . Ο κοριός της ΕΥΠ «τσίμπησε» 120 κλήσεις τις οποίες είχε πραγματοποιήσει με τον επίορκο υπάλληλο. Σε μερικές από αυτές ο υπάλληλος των ΚΕΠΑ της μιλάει για «τέλεια έγγραφα» που έχει στην κατοχή του και μάλιστα έκλεινε ραντεβού μαζί της για να της τα δώσει. Φέρεται μάλιστα να της είχε συστήσει και μια οικιακή βοηθό η οποία όμως είχε πρόβλημα με την έκδοση της σύνταξής της. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δικαστικές Αρχές έχει ο διάλογος μεταξύ της Προέδρου Πρωτοδικών με την οικιακή βοηθό στην οποία της λέει ότι το θέμα της έχει αναλάβει «ο φίλος μας» (σ.σ. ο βραχίονας του κυκλώματος παράνομων πιστοποιητικών) και ότι θα το αναλάβει μαζί με τον δικηγόρο Γ.Ρ. ο οποίος επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση).

Ποιος είναι όμως ο Παύλος Καριωτέλης;

Το πρώην μέλος της Επιτροπής ΚΕΠΑ εδώ και κάποιους μήνες έχει αποσυρθεί από την… ενεργό δράση, μετά και τη σύνταξη της εισαγγελικής πρότασης που τον εμπλέκει στο παράνομο κύκλωμα που πιστοποιούσε παράτυπα έγγραφα αναπηρίας, κυρίως αλλοδαπών.

Ο 62χρονος, κάτοικος Αθηνών, σε καμία περίπτωση δεν έκανε λιτό βίο. Οδηγούσε ένα πολυτελέστατο αυτοκίνητο το κόστος του οποίου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το μισθό του. Βέβαια, ο καθένας μπορεί να στριμώξει τραπεζικά τον εαυτό του αν αγαπά τα ακριβά γερμανικά αυτοκίνητα. Ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει;

Οι υποσχέσεις που έδινε σε κόσμο που γνώριζε; Πολλές! Εκείνοι που απολάμβαναν τα περισσότερα προνόμια ήταν για κάποιο λόγοι οι αλλοδαποί. Ειδικευόταν σε παροχές προς ανθρώπους που αντιμετώπιζαν γραφειοκρατικά ή νομικά προβλήματα. Ο P.M. για παράδειγμα από τις Φιλιππίνες χρειαζόταν μία ψυχιατρική γνωμάτευση προκειμένου να ξεπεράσει το ποσοστό αναπηρίας το 50%. Ο Παύλος Καριωτέλης τα κατάφερε!

Ένας ακόμη αλλοδαπός, ο Leonardo, είχε κάνει δύο φορές αίτηση για να λάβει προνομιακό επίδομα. Και τις δύο φορές απορρίφθηκε. Το πρώην μέλος της Επιτροπής ΚΕΠΑ, όμως, ήξερε το σωστό τέχνασμα για να γίνει την τρίτη φορά η αίτηση δεκτή! Τον συμβούλευσε πως πρέπει να αλλάξει στοιχεία στην άδεια παραμονής του, προκειμένου να πετύχει το στόχο του, φυσικά με ένα ικανοποιητικό οικονομικό αντάλλαγμα.

Μία υπήκοος Αλβανίας με τα αρχικά S.S. ενημέρωσε τον Π. Καριωτέλη ότι έλαβε έγγραφο για επιστροφή χρημάτων από σύνταξη που δεν δικαιούταν! Ο 62χρονος άνδρας προσπάθησε με κάθε τρόπο αυτή η σύνταξη να μη χαθεί. Ως αντάλλαγμα ζήτησε να βρει η συγκεκριμένη γυναίκα έναν ομοεθνή της για να του βγάλει νόμιμη άδεια παραμονής με δωράκι 1.500 ευρώ!

Παράλληλα, ο Παύλος Καριωτέλης περνούσε ζωή και κότα. Έξαλλη νυχτερινή ζωή, αρκετές… θηλυκές παρουσίες στο πλευρό του, έκανε άστατη ζωή ο άνθρωπος και δεν έδινε λογαριασμό. Και γιατί να δώσει άραγε;

Που βρίσκεται σήμερα;

Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες εβδομάδες έχει χαθεί από προσώπου γης. Εδώ και κάποιες μέρες φαίνεται να έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Αθήνας και μάλιστα στο λογαριασμό του στο Facebook υπάρχουν πάρα πολλές ευχές για περαστικά. Ο ίδιος δεν έχει απαντήσει σε καμία, ωστόσο εντύπωση προκαλεί πως δίστασε να γνωστοποιήσει την εισαγωγή του.

 


Σχόλια