Ζ. Κωνσταντοπούλου: “Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει το μνημόνιο σαν να ήταν το Ευαγγέλιο”

Ζ. Κωνσταντοπούλου: “Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει το μνημόνιο σαν να ήταν το Ευαγγέλιο”

«Η Κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, που αναδείχθηκε από τις σκηνοθετημένες με τους δανειστές εκλογές του Σεπτεμβρίου, εφαρμόζει το Μνημόνιο σαν να ήταν ιερό Ευαγγέλιο«, δήλωσε σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα, Diagonal, η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας ότι «Επιβάλλει (σ.σ. η κυβέρνηση) το πλέον νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα στην Ελληνική Κοινωνία και συνεχίζει την καταστροφική πολιτική που ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια στην Ελλάδα».

Επιπλέον, ερωτηθείσα αν υπάρχει κάτι θετικό που έχει κάνει η τωρινή κυβέρνηση η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι «Δεν υπάρχει τίποτε θετικό στη νεομνημονιακή διακυβέρνηση Τσίπρα. Αντίθετα, καταγράφεται ως μελανή παράμετρος το γεγονός ότι επιμένει στο όνομα της Αριστεράς να κατακρημνίζει ολόκληρο το κοινωνικό και δημοκρατικό κεκτημένο για το οποίο η Αριστερά, τα κοινωνικά κινήματα και οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν διαχρονικά παλέψει. Η Κυβέρνηση Τσίπρα έπληξε και πλήττει καίρια καθεαυτή την έννοια της Αριστεράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αποτελειώνοντας ό,τι έχει απομείνει σε επίπεδο θωράκισης της ζωής και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων».

Επίσης, για την μεταρρύθμιση στα ΜΜΕ η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «εκείνο που πολύ γρήγορα έγινε αντιληπτό ήταν ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα, με πρωτοστατούντα τον Πρωθυπουργό και τον εκλεκτό του Υπουργό, αρμόδιο για τα ΜΜΕ, Ν.Παππά, επιδιώκουν να εγκαταστήσουν αφ’ ενός ένα αστυνομοκρατούμενο καθεστώς, με περίσσεια καταστολής αλλά και με προκλητικές παραβιάσεις του απορρήτου των επικοινωνιών και της ασφάλειας της ιδιωτικής ζωής, αφ’ ετέρου να εγκαθιδρύσουν την νέα διαπλοκή, στην οποία απλώς αντικαθιστούν τις παλαιομνημονιακές κυβερνήσεις με την δική τους νεομνημονιακή κυβέρνηση, συνάπτουν ανίερες συμφωνίες με εκπροσώπους των Media και συναλλάσσονται σε επίπεδο επικοινωνίας και διαφήμισης με δημόσιο χρήμα».

Στο ερώτημα ευρώ ή δραχμή, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» επισήμανε ότι «Όταν ένα νόμισμα μετατρέπεται από εργαλείο οικονομικής πολιτικής σε εργαλείο υποταγής λαών και κοινωνιών, είναι αυτονόητο το δημοκρατικό δικαίωμα και καθήκον των λαών να αμυνθούν απέναντι στους νομισματικούς εκβιασμούς και να διεκδικήσουν τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και την ανάκτηση της ζωής τους».

Σε σχέση με το προσφυγικό και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας την οποία συνυπέγραψε ο Τσίπρας, επιχειρώντας να την εμφανίσει και ως «νίκη», αποκαλύπτει το εφιαλτικό πρόσωπο της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απομακρύνεται από τις θεμελιώδεις αξίες, τα ιδανικά και τα δικαιώματα των ανθρώπων και των λαών. Μιας Ένωσης που αντιμετωπίζει ανθρώπους σαν να ήταν εμπορεύματα, επιστρατεύει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσει μια ανθρώπινη τραγωδία, στρατιωτικοποιεί ένα ανθρωπιστικό ζήτημα».

Κληθείσα να σχολιάσει το νέο της πολιτικό εγχείρημα, τόνισε ότι «Η Πλεύση Ελευθερίας σηματοδοτεί τη μάχη που καλείται να δώσει ο λαός μας για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της μνημονιακής δεσποτείας, της τραπεζοκρατίας, της χρεοκρατίας, της ευρω-γραφειοκρατίας», υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση «απευθύνεται και στην Αριστερά, αλλά δεν περιορίζεται στην Αριστερά. Απευθύνεται στα κοινωνικά κινήματα, με τα οποία φιλοδοξεί να συμπράξει σε πολλά πεδία. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που επαναστατούν εναντίον του μνημονιακού καθεστώτος, που συμμερίζονται τη διακήρυξή μας και που εμφορούνται από τα ριζοσπαστικά, δημοκρατικά, πατριωτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να δοθεί αποφασιστικά ο αγώνας αποτίναξης του μνημονιακού ζυγού και δημιουργίας αξιοβίωτων συνθηκών ζωής για ολόκληρη την κοινωνία, με σεβασμό και προστασία και εκείνων που δεν έχουν φωνή».

 

 

 

 

 Σχόλια