Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες για μετεκλογική…έφοδο

Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες για μετεκλογική…έφοδο

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου βρίσκονται, με τα τρακτέρ τους, στο τελωνείο των Κήπων και από τις 2 μετά το μεσημέρι δεν επιτρέπουν τη διέλευση φορτηγών, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που αφορούν τον κλάδο τους. Η κινητοποίηση είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, καθυστέρησε όμως, καθώς την πορεία των αγροτικών μηχανημάτων προς το τελωνείο σταμάτησαν αστυνομικές δυνάμεις, στο ύψος του Πέπλου, λίγα χιλιόμετρα πριν από τους Κήπους.

Ύστερα από αρκετές ώρες διαπραγματεύσεων, τα τρακτέρ έφτασαν στο τελωνείο, όπου και προχώρησαν στη διακοπή της κίνησης των φορτηγών (Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και λεωφορεία διέρχονται κανονικά), παρουσία πάντα ικανής αστυνομικής δύναμης. Η κινητοποίηση θα ολοκληρωθεί στις 12 το βράδυ.

Προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις

agrotes1

Αγρότες από Καβάλα, Δράμα, Ροδόπη, Σέρρες, Μάλγαρα, Πιερία, Ημαθία, Θεσπρωτία, Λακωνία και Λαμία ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και όπως σχεδιάζεται από το συντονιστικό τους όργανο η κορύφωση των κινητοποιήσεων θα γίνει την Κυριακή σε εκλογικά κέντρα και μεθοριακούς σταθμούς.

Ήδη, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεί και συγκεκριμένα, στους Κήπους (Φέρες), στον Έβρο, στην Εγνατία οδό στην Κομοτηνή, στο δρόμο του τελωνείου Εξοχής στη Δράμα, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, στον κόμβο Κερδυλίων στις Σέρρες, στη δεύτερη έξοδο της Κατερίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στον «κόμβο Λαρίσης» στην Κοζάνη.

Κάλεσμα βιοκαλλιεργητών

Εν τω μεταξύ, οι Ενώσεις Βιοκαλλιεργητών και Νέων Αγροτών Λακωνίας καλούν όλους τους Λάκωνες Αγρότες και Κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Κινητοποίηση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ., έξω από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, που βρίσκεται επί της Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου.

«Η παρουσία όλων των Λακώνων αγροτών και κτηνοτρόφων κρίνεται επιτακτικά απαραίτητη μακριά από κόμματα και πολιτικές. Το σύνθημα μας είναι «ο Αγρότης στο χωράφι και το προϊόν στο ράφι»».

Αποφασίζει η ΠΕΚ, σε κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι Αττικής

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στην Πρέβεζα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης, με κύριο θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό των νέων κινητοποιήσεων, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου 2015, στις 11.30, στην Παλλήνη, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής προσκάλεσε όλους τους κτηνοτρόφους της Αττικής στην Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής (17ο χλμ Λεωφόρο Μαραθώνος, Παλλήνη).Σχόλια