Ζητά και τα ρέστα ο… ανήσυχος μητροπολίτης Ησύχιος

Ζητά και τα ρέστα ο… ανήσυχος μητροπολίτης Ησύχιος

Του Πέτρου Κουσουλού

Τα… ρέστα του παίζει ο «ανήσυχος» μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος, ο οποίος παύθηκε των καθηκόντων του (έστω και προσωρινά) λόγω της «αμαρτωλής» σχέσης του με την τρανσέξουαλ Αφροδίτη (Ευαγγελία) Κωνσταντίνου και των βίντεο από το «κολασμένο» διαμέρισμα της Κυψέλης όπου επιδίδεται σε ερωτικές πράξεις.

Με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τα οποία αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ», ο μητροπολίτης περνά στην αντεπίθεση, αναφέροντας ότι έπεσε «θύμα πλεκτάνης» από την Αφροδίτη, ότι «μέθυσε» από κρασί και όχι από έρωτα, και γι’ αυτόν τον λόγο πέταξε από πάνω του τα ράσα. Κοινώς ζητά και τα ρέστα, κάνοντας λόγο για πλήρη διαπόμπευσή του εξαιτίας της δημοσιοποίησης του «ροζ υλικού», προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τις απερίσκεπτες πράξεις του που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Εκκλησία και συγκεκριμένα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στα μάτια του Κλήρου.

Στο πολυσέλιδο δικόγραφό του περιγράφει με διασκεδαστικό, αν μη τι άλλο, τρόπο τη γνωριμία του με την Αφροδίτη στους Άγιους Τόπους, αλλά και τη στενή σχέση που αναπτύχθηκε μέσω Facebook, με αποκορύφωμα τις επισκέψεις του στο διαμέρισμά της στην Κυψέλη.

«Με μέθυσε»!

Αρχικά ο 74χρονος Ησύχιος αναφέρεται στην εκκλησιαστική σταδιοδρομία του. Έγινε μοναχός σε ηλικία μόλις 17 ετών, όπως χαρακτηριστικά λέει, ενώ το 2012 διορίσθηκε πατριαρχικός επίτροπος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Μέχρι σήμερα διατελεί πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Πατριαρχείου, πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Εφετείου, είναι υπεύθυνος για τα κτηματικά θέματα, νομικός σύμβουλος του Πατριαρχείου και υπεύθυνος για τα εκκλησιαστικά θέματα σε Ιορδανία, Παλαιστίνη και Ισραήλ.

Την Αφροδίτη τη γνώρισε το 2014. Το Πάσχα, στους Άγιους Τόπους τα Ιεροσόλυμα. Κατά τη διάρκεια ενός προσκυνητικού ταξιδιού… Την ξαναείδε το Πάσχα του 2015 και του 2016. Και όχι μόνο…

«Μετά τη γνωριμία μας, που έλαβε χώρα το 2014, διατηρήσαμε επικοινωνία, η οποία ήταν κατά κύριο λόγο τηλεφωνική και μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook…» αναφέρει.

Τον Φεβρουάριο του 2016 ο… ανήσυχος Ησύχιος την επισκέφθηκε κατόπιν «φορτικών πιέσεων», όπως λέει, στην Κυψέλη. Μάλιστα, η Αφροδίτη φρόντισε να τον… μεθύσει προσφέροντάς του ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. «Το ήπια, με αποτέλεσμα να ζαλισθώ…» εξηγεί. Γι’ αυτό προφανώς πέταξε τα ράσα και ξεκίνησε τα σαλιαρίσματα…

Στο τέλος του 2016 όμως ξαναβρέθηκαν. Και πάλι στην Κυψέλη. Η δικαιολογία για το νέο ραντεβού; Ο Ησύχιος ισχυρίζεται στο δικόγραφο ότι η Αφροδίτη υποστήριξε πως της είχε κάνει μάγια (!!!). «Της απάντησα ότι ουδεμία σχέση έχω με τέτοιες πρακτικές. Τότε φορτικά με προσκάλεσε να μεταβώ στην οικία της για να μου δείξει τα “μάγια” που δήθεν της είχα κάνει. Μετέβην πράγματι εκεί για να της επιβεβαιώσω ότι αυτό δεν ισχύει…».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι παγιδεύτηκε. Ότι είχε τοποθετηθεί εν αγνοία του ειδική κρυφή κάμερα η οποία κατέγραφε τα πάντα. Και στη συνέχεια; Ανάρτησε το «ροζ» περιεχόμενο των συναντήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στις 26 Μαρτίου στο Youtube και στη συνέχεια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

«Αν σταματήσεις να επικοινωνείς μαζί μου, θα γράψω βιβλίο»

Ο άτακτος μητροπολίτης καταγράφει στο δικόγραφο και μια συνάντηση την οποία φέρεται να είχε με την Αφροδίτη τον Αύγουστο του 2017. Και πάλι στα Ιεροσόλυμα. Όπως λέει, η τρανσέξουαλ τον απείλησε ότι σε περίπτωση που σταματήσει να επικοινωνεί μαζί της, ετοιμάζει βιβλίο και ότι «θα γράψει όλα!».

Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η Αφροδίτη τον πήρε στο… κυνηγητό μέχρι που αναγκάστηκε να εισέλθει εντός του ναού. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Προτού εξαφανισθεί προσπάθησε, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, να τον φωτογραφήσει.

Στην αίτηση του ο μητροπολίτης ζητά από το δικαστήριο να κατέβει το υλικό που τον εκθέτει, ενώ μάλιστα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη καταθέσει μηνύσεις εναντίον της Αφροδίτης.

Αφροδίτη: «Το κάθαρμα μου τρύπησε τον πνεύμονα»

Η εφημερίδα «ΜΠΑΜ» ήρθε σε νέα επαφή με την Αφροδίτη, η οποία δεν δίστασε να μας αναφέρει το τεράστιο πρόβλημα υγείας που απέκτησε τους τελευταίους μήνες:

«Εδώ και δύο χρόνια με κοροϊδεύει το κάθαρμα. Στην αρχή μού έλεγε πως είμαι η πρώτη και η μοναδική που έχει γνωρίσει στη ζωή του. Μετά έμαθα από άλλα κορίτσια που έκαναν την ίδια δουλειά με εμένα πως είχε πάει με πολλές. Ψέματα συνεχώς.

Με τράβηξε από την πορνεία και με παρέσυρε σε μια ζωή ακόμη χειρότερη. Η υγεία μου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Η στεναχώρια μού προκάλεσε τρύπα στον πνεύμονα. Είμαι με χάπια, είμαι χάλια. Αντί να πάει να κρυφτεί σε κανένα μοναστήρι, μου στέλνει και εξώδικα. Δεν σέβεται τίποτα. Λέει πως τον πότισα κρασί για να τον μεθύσω. Είναι αστείος. Δηλαδή στο βίντεο όπου φαίνεται πως με το που μπαίνει σπίτι μου με φιλάει, έχει έρθει μεθυσμένος ήδη. Όλο ψέμα!».


Σχόλια