2:54 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

«∆εν µε άφησαν να θρηνήσω τον άνθρωπό µου…»

«∆εν µε άφησαν να θρηνήσω τον  άνθρωπό µου…»

Ένα θρίλερ που δεν έχει τελειωμό ζει μια γυναίκα, που τον ∆εκέμβριο του 2016 κατηγορήθηκε για τον εμπρησμό του σπιτιού και τον θάνατο του συντρόφου της μέσα σε αυτό. Μία πυρκαγιά – μυστήριο στην κατοικία τους, που έγινε η αιτία να χάσει τη ζωή του ο επί εννέα χρόνια σύντροφός της ενώ λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή και στην ίδια.

Της ΡΙΑΣ ΤΣΟΧΑΝΤΑΡΗ

Η 50χρονη που κατηγορήθηκε για εμπρησμό και φόνο του συντρόφου της σπάει τη σιωπή της και καταγγέλλει. -Ο εισαγγελέας δεν πείστηκε για την αθωότητά της και ζήτησε επανεξέταση της υπόθεσης

Εκείνη σώθηκε στο παρά πέντε από έναν περαστικό που έτρεξε με αυτοθυσία να βγάλει από τη φωτιά το ζευγάρι, αλλά όταν ώρες αργότερα συνήλθε στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα βρέθηκε αντιμέτωπη με μία απίστευτη, όπως η ίδια ισχυρίζεται, κατηγορία. Εκείνη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του εμπρησμού από πρόθεση.
Ο άνθρωπός της πάλευε να ζήσει ενώ και η ίδια ήταν σε κώμα και με σοβαρότατα εγκαύματα σε όλο της το σώμα! Όταν άνοιξε τα μάτια της είδε αστυνομικούς να τη φυλάνε, τους οποίους αρχικά πέρασε για νοσηλευτές αφού́ δεν είχε συνειδητοποιήσει, όπως λέει, τι είχε γίνει και γιατί κατηγορείται.

Εννέα μήνες

Η 50χρονη έμεινε εννέα μήνες στη φυλακή μέχρι να πραγματοποιηθεί το πρωτόδικο δικαστήριο. Μία εμπειρία που όπως και τα εγκαύματα που έχει στο σώμα της σημάδεψαν για πάντα τη ζωή της.

Η γυναίκα που σύντομα θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με τη ∆ικαιοσύνη, «έσπασε τη σιωπή» της για πρώτη φορά και άνοιξε την καρδιά της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στο Star.

«Ήμουν αναίσθητη ημέρες στο ΑΧΕΠΑ καθώς, είχα εισπνεύσει τόσο πολύ καπνό από τη φωτιά και πάλευα και εγώ για τη ζωή μου.

Όταν άνοιξα τα μάτια μου είδα από πάνω μου άντρες και γυναίκες να με “φυλάνε”… δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί… μόλις συνήλθα νόμιζα ότι είναι νοσοκόμες και νοσηλευτές αλλά τελικά ήταν αστυνομικοί! ∆εν είχα συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει… με είχαν συλλάβει και με κατηγορούσαν ότι σκότωσα τον άνθρωπό μου…»

Το παράπονό της μέχρι σήμερα είναι ένα: Οτι δεν μπόρεσε να θρηνήσει για τον σύντροφό της και να του πει το τελευταίο αντίο… « ∆εν έχω πικρία μέσα μου, ούτε με πειράζει που πέρασα άδικα εννέα μήνες στη φυλακή… με πονάει όμως, ακόμη το γεγονός ότι δεν μπόρεσα να κλάψω, να θρηνήσω, να τον αποχαιρετήσω όπως ήθελα… Μέχρι και ο ψυχολόγος των φυλακών μου έλεγε έλα εδώ και κλάψε, κλάψε θα σου κάνει καλό.

Πιστεύω μέσα μου ακόμη, πως αν με είχαν αφήσει να τον επισκεφτώ στο νοσοκομείο που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ότι θα ακολουθούσε τη φωνή μου και θα τον γύριζα πίσω…δεν θα τον έχανα…».

50χρονη

Οι «τριγμοί»

Η 50χρονη γυναίκα θυμάται σαν χθες την ημέρα που γνώρισε και ερωτεύτηκε τον σύντροφό της.

Η ίδια όπως λέει, δεν γνώριζε ότι είχε προβλήματα αλκοολισμού και μάλιστα ότι είχε νοσηλευτεί σε κλινική αποτοξίνωσης… « Όταν τον γνώρισα, ήταν αυτό που λέμε κεραυνοβόλος έρωτας, αυτό που δεν ήξερα όμως, πριν τον γνωρίσω καλύτερα ήταν ότι μόλις είχε βγει από μια κλινική αποτοξίνωσης για τον αλκοολισμό. Είχε κάνει και στο παρελθόν απόπειρες εμπρησμού. Μάλιστα, είχε χρειαστεί να βάψω το σπίτι του επειδή ήταν μαύρο από τη φωτιά. Έκανε συχνά απόπειρες να με κάψει, δεν γνωρίζω γιατί…την ώρα που κοιμόμουν είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν να μου βάλει φωτιά, έκαιγε τα μαλλιά μου, την κουβέρτα μου… Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς που συνέβη το τραγικό συμβάν είχε κάψει το σπίτι…»

Παρόλη τη δυσκολία στη σχέση του ζευγαριού, η 50χρονη γυναίκα δεν θέλησε ποτέ να φύγει από το πλευρό του καθώς όπως λέει, ήταν το στήριγμά του και δεν θα τον άφηνε, ό,τι και να συνέβαινε.

Κατά πλειοψηφία

Τελικά, το 2017 η 50χρονη κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμού από πρόθεση. Κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία από το δικαστήριο.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Κωνσταντίνο Χατζηϊωάννου, η δικογραφία και η δίωξη εναντίον της στηρίχθηκε σε μια μαρτυρία ενός γείτονα που άκουσε όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, τη γυναίκα να φωνάζει στον σύντροφό της λίγες ώρες πριν το συμβάν «Θα σε κάψω ζωντανό».

«Οι κατηγορίες στηρίχθηκαν στη μαρτυρία ενός γείτονα που μένει στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, ο οποίος υποστήριξε ότι άκουσε την εντολέα μου να λέει τη συγκεκριμένη φράση σε άπταιστα ελληνικά και ούτε καν σπαστά δεδομένου ότι η συγκεκριμένη γυναίκα κατάγεται από την Αγγλία και δεν γνωρίζει καλά ελληνικά πόσο μάλλον άπταιστα».

Ο φάκελος της υπόθεσης πρόκειται σε περίπου ένα μήνα να ανοίξει και πάλι καθώς ο εισαγγελέας δεν πείστηκε για την αθωότητά της και ζήτησε επανεξέταση της υπόθεσης.

Σήμερα, η 50χρονη, που ζει απομονωμένη από όλους και με εμφανή σημάδια από τα εγκαύματα αποφάσισε για πρώτη φορά να μοιραστεί τη δική της αλήθεια.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στην Πάτρα: Ηλικιωμένη έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας και σκοτώθηκε

Μια μαγική πρόγευση Χριστουγέννων στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

  

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας