Δέκα κοντινές αποδράσεις από την Αττική οι οποίες προσφέρονται για ημερήσιες εκδρομές όλο το χρόνο
ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΒΡΑΥΡΩΝΙΑΣ
Έχει μια γλυκια ηρεμία το μέρος. Νερά κυλούν από το υπόγειο ρεύμα του Ερασίνου ποταμού, ένα αεράκι έρχεται από τη θάλασσα, η φύση γύρω έντονη. Καταλαβαίνεις για ποιο λόγο βρήκαν οι αρχαίοι Αθηναίοι αυτό το σημείο τον 5ο αιώνα για να χτίσουν τον δωρικού ρυθμού ναό. Εκεί, πήγαιναν οι μανάδες τα κορίτσια που είχαν τάξει στην Αρτέμιδα με στόχο να γεννηθούν γερά. Στο ίδιο σημείο λάτρευαν και την Ιφιγένεια, αφού εκεί υποτίθεται μετέφερε το ξύλινο άγαλμα της θεάς από την Ταυρίδα. Αν δε σας καίγεται καρφί για όλα αυτά, έχει αρκετές ψαροταβέρνες η περιοχή που θα σας αποζημιώσουν.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ”ANTI-STRUCTURE” / «ΑΝΤΙ-ΔΟΜΗ» ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ
“Έχοντας ως αφετηρία μια εγκατάσταση έργων του Urs Fischer σε διάλογο με τις δημιουργίες 21 Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών από διαφορετικές γενιές και τεχνοτροπίες, η έκθεση ”Anti-Structure” / «Αντι-Δομή» που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ από τις 2 Ιουνίου – 27 Οκτωβρίου 2021, διερευνά το πεδίο των λεπτών ορίων μεταξύ τάξης και χάους, στάσης και κίνησης, δομής και αναρχίας.” Αυτό λέει το δελτίο τύπου της έκθεσης σύγχρονης τέχνης. Τη βλέπετε και μετά ζείτε το δικό σας τζετ σετ στην Υδρονέτα και ψάχνετε να ακολουθήσετε τα βήματα του Λέοναρντ Κοέν.
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
Είναι κοντά, έχει πολλά δρομολόγια από τον Πειραιά, έχει άπειρα μέρη ν’ ανακαλύψεις. Και να περπατήσεις. Ένα από αυτά είναι η διαδρομή από το λιμάνι ως του σπίτι του Καζαντζάκη. Θα συναντήσετε την Κολώνα που είναι η αρχαία ακρόπολη μαζί το αρχαιολογικό Μουσείο. Τα σπίτια των ζωγράφων Νικολάου και Μόραλη, το φανάρι Μπουζά, το μουσείο Καπράλου και το σπίτι Καζαντζάκη. Ε, δε τα λες και λίγα όλα αυτά.
ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΦΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΦΕΝΕΟΥ
Η ορεινή Κορινθία έχει κάτι το τραβηχτικό. Καταρχάς είναι κοντά με το αυτοκίνητο. Μετά, το μεγαλύτερο της κομμάτι δεν είναι τουριστικό, βρίσκεις κάτι το αυθεντικό σε αυτόν τον τόπο. Θα μπλεχτείτε με τη μυθολογία της λίμνης Στυμφαλίας, με την ιστορία του γραφικού χωριού Γκούρα και στη συνέχεια αφεθείτε στις γεύσεις της κοιλάδας του Φενεού. Σ’ ένα τοπίο που μοιάζει λίγο με τη “Μελωδία της Ευτυχίας”, θα σας σιγοτραγουδήσουν όλοι να πάρετε φακές για το σπίτι. Εγώ σας προτείνω να δοκιμάσετε και τις χασαποταβέρνες.

A blue lake under a cloudy sky – landscape.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΝΑ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ
Στις 24 Μαρτίου του 1914 μια κατολίσθηση στην πλαγιά του βουνού Χελμού στην ορεινή Αχαΐα είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα φυσικό φράγμα στην κοίτη του ποταμού Κράθι. Στο σημείο αυτό βρισκόταν το χωριό Τσιβλός που τώρα βρίσκεται στον πάτο της ομώνυμης λίμνης σ’ ένα από τα ομορφότερα τοπία που μπορείτε να συναντήσετε στην περιοχή. Το καλοκαίρι μπορείτε να βουτήξετε και είναι ιδανικό μέρος για πικ νικ.

ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΜΟ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ
Στην πραγματικότητα πας μέχρι τη Ραφήνα, παίρνεις το ferry boat και έφτασες στο Μαρμάρι, το οποίο έχει αρχίσει και αποκτά μια καλή δυναμική ως κοντινός προορισμός. Σίγουρα, σε αυτό βοήθησε και η Μεγάλη Άμμο, η παραλία που εμφανίστηκε στη διαφήμιση του ΕΟΤ για την Ελλάδα. Ας μη πολιτικοποιούμε και τις ακρογιαλιές, όμως. Μετά το μπάνιο σας, έχετε στο νου σας την ταβέρνα ο “Λαψάτης”. Απ’ ότι μας σφύριξαν άνθρωποι μ’ έμπειρους στοματικούς κάλυκες, η ποιότητα είναι για αστέρι μισελέν και οι τιμές καντίνας.