8:48 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

1/1/2014 η Δημόσια Τηλεόραση βαφτίζεται ΝΕΡΙΤ

1/1/2014 η Δημόσια Τηλεόραση βαφτίζεται ΝΕΡΙΤ

Με τον ερχομό του νέου έτους, η Δημόσια Τηλεόραση θα “βαφτιστεί” ΝΕΡΙΤ. Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος η “δημιουργία” της ΝΕΡΙΤ, θα γίνει μέσα σε ένα βράδυ, ακριβώς με την αλλαγή του χρόνου, έτσι  ώστε το υπουργείο Οικονομικών να αρχίσει να εισπράττει το ανταποδοτικό τέλος.

Φαίνεται ότι το υπουργείου Οικονομικών βιάζεται πολύ να βάλει τα χρήματα στον κρατικό κορβανά. Η ΝΕΡΙΤ έτσι θα κάνει “πρεμιέρα” περίπου τρεις μήνες νωρίτερα απ’ ό,τι υπολογιζόταν. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι αλλαγές που θα δούμε οι τηλεθεατές με την έναρξη του 2014, θα είναι ουσιαστικά δύο: Πρώτον, θα αλλάξει το σήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Αυτό σημαίνει ότι  θα αρχίσουμε να πληρώνουμε το ανταποδοτικό τέλος που θα κυμαίνεται στα τρία ευρώ.  Στην παραγματικότητα δηλαδή στους δέκτες μας θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το παραγόμενο πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, για το οποίο πολύς ντόρος έχει γίνει. Δεύτερον, η ΝΕΡΙΤ θα “ενοικιάσει” τους εργαζόμενους της Δημόσιας Τηλεόρασης, μέχρι να βγει η νέα προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας REAL, η αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στο μεταβατικό στάδιο της Δημόσιας Τηλεόρασης και τη ΝΕΡΙΤ επισπεύδεται κατά τρεις μήνες, προκειμένου η κυβέρνηση να επιλύσει τα θεσμικά κενά που προκαλεί το ιδιότυπο καθεστώς λειτουργίας της.

Τις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να κατατεθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση. Αυτή η κίνηση όμως γεννά πολλά εύλογα ερωτήματα!

 

Ένα από αυτά είναι: “Πώς, θα ζητηθεί από τους πολίτες να πληρώνουν για ένα κανάλι που στην ουσία δεν υπάρχει και άρα δεν ανταποδίδει το τέλος;”  Όπως γράφει η REAL, στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκρίνεται η εξής λύση: η Δημόσια Τηλεόραση, που στην ουσία είναι μια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, θα περάσει στη θέση της η ΝΕΡΙΤ. Έτσι, σε μια νύχτα θα μετατραπεί σε  κανάλι εν λειτουργία.

Το πιο πιθανό είναι ότι τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2013, το λογότυπο της Δημόσιας Τηλεόρασης θα εξαφανιστεί και στη θέση του θα προβάλλει το αντίστοιχο της ΝΕΡΙΤ. Η ΝΕΡΙΤ δηλαδή θα πάρει τη συχνότητα, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί με το προσωπικό και το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, το οποίο και θα “ενοικιάζει”,  έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων και δημιουργίας νέου προγράμματος. Το πέρασμα δηλαδή αυτό θα γίνει σε δύο ταχύτητες, μία τυπικά στα χαρτιά την Πρωτοχρονιά και μία σε ότι αφορά το τηλεοπτικό προϊόν που βγαίνει στον αέρα, που θα ακολουθήσει τον Μάρτιο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας