17:26 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

14χρονη νέα επιστήμονας ανακαλύπτει μέθοδο θεραπείας για τον κορωνοϊό

14χρονη νέα επιστήμονας ανακαλύπτει μέθοδο θεραπείας για τον  κορωνοϊό

Η 14χρονη Anika Chebrolu  από το Τέξας των ΗΠΑ νικά τον κορωνοϊό,  καθώς κέρδισε τον διαγωνισμό 3M Young Scientist Challenge για το 2020, αποσπώντας το χρηματικό έπαθλο των 25.000 δολαρίων, επειδή παρατήρησε κάτι που μπορεί να έχει κολοσσιαίες συνέπειες στη μάχη με την πανδημία

Ανέπτυξε μια μεθοδολογία δηλαδή που απέδωσε ένα μόριο το οποίο προσκολλάται στην πρωτεΐνη του ιού SARS-CoV-2, αναστέλλοντας τη δράση του.

Η Anika, που έχει ινδική καταγωγή, είχε αφιερώσει την ερευνητική της δουλειά στον ιό της γρίπης, στο φως ωστόσο της πανδημίας του κορονοϊού ανακατεύθυνε τις προσπάθειές της στην Covid-19.

«Με τη βοήθεια του μέντορά μου, άλλαξα κατεύθυνση στοχεύοντας στον ιό SARS-CoV-2», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNN.

Η Anika λέει πως ήταν η πανδημία ισπανικής γρίπης του 1918 αυτή που την ενέπνευσε να βρει πιθανές θεραπείες για φονικούς ιούς.

«Έχοντας περάσει τόσο καιρό ερευνώντας σχετικά με τις πανδημίες, τους ιούς και την ανάπτυξη των φαρμάκων, μου φαίνεται τρελό το ότι πράγματι έζησα το ξέσπασμα μιας πανδημίας», συμπλήρωσε η 14χρονη.

«Λόγω της κρισιμότητας της πανδημίας του Covid-19 και του τεράστιου αντίκτυπου που είχε παγκοσμίως μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, άλλαξα κατεύθυνση στην έρευνά μου βάζοντας στο στόχαστρο τον κορωνοϊό», εξήγησε.

«Η προσπάθειά μου να ανακαλύψω την ένωση μολύβδου που θα δεσμεύσει τη βασική πρωτεΐνη του ιού μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπισή του.»

«Όλα θα κριθούν στο πώς θα συνεχίσω να αναπτύσσω την ανακάλυψή μου, με τη βοήθεια επιδημιολόγων και ειδικών ανάπτυξης φαρμάκων», είπε η Anika, η οποία πράγματι σκοπεύει να συνεχίσει την δουλειά ώστε η ανακάλυψή της να συμβάλλει όντως στην εύρεση θεραπείας για τον ιό.

Μια κριτής του διαγωνισμού που ανέδειξε την ανακάλυψη της Anika, η δρ. Cindy Moss, είπε: «Η δουλειά της είχε συνοχή και λάμβανε υπόψη πολυάριθμα δεδομένα. [Η Anika] είναι επικοινωνιακή και με καινοτόμο σκέψη. Η προθυμία της να χρησιμοποιήσει το χρόνο και το ταλέντο της για να κάνει τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος, δίνει σε όλους μας ελπίδα».

Πηγή: CNN

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ – Δέκα κρούσματα στο προσωπικό του νοσοκομείου

Λάθος σε τεστ για τον διαβήτη στην Αυστραλία υποχρεώνει πολίτες να εξεταστούν για ηπατίτιδες B και C και AIDS.

 

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας