12:32 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

200.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας για σχολεία σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

200.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας για σχολεία σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο
  • Στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες στα σχολεία της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, προχωρά το Υπουργείο Παιδείας,
  • Διαθέτει  τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες, αλλά και το ποσό των 200.000 ευρώ
  • Κλειστά με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο και της αδυναμίας μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών, παραμένουν τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια στην Μάνδρα
  • Τα κτήρια των Γυμνασίων και των Λυκείων δεν έχουν υποστεί ζημιές και λειτουργούν κανονικά

Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας , αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Αγγελόπουλο, τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Έφη Φλώρου και τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Παναγιώτη Σπύρου, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής και ενημερώθηκε από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως στους προαύλιους χώρους, στην περίφραξη, στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και σε εγκαταστάσεις παροχής θέρμανσης. Αποφασίστηκε να διατεθεί άμεσα το ποσό των 200.000 ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών.

Συγκεκριμένα:

Στο 1ο Νηπιαγωγείο έχει καταστραφεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός, καθώς ποσότητες νερού και λάσπης έχουν μπει από τα παράθυρα του κτηρίου. Στο 5ο Νηπιαγωγείο και στο 5ο Δημοτικό είναι αδύνατη η πρόσβαση λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο. Επιπλέον στο 5ο Δημοτικό όπως και στο 2ο Δημοτικό έχει καταρρεύσει μέρος της περίφραξης του σχολείου.

Στα τρία Νηπιαγωγεία και στα τρία Δημοτικά Σχολεία της Νέας Περάμου, προβλήματα υπάρχουν στους προαύλιους χώρους. Στο 1ο Δημοτικό έχει καταρρεύσει η περίφραξη και στο 2ο Δημοτικό είναι αδύνατη η οδική πρόσβαση προς τη σχολική μονάδα.

Επιπλέον, το Υπουργείο προχωρά στην αντικατάσταση των σχολικών βιβλίων και εγχειριδίων που έχουν καταστραφεί.

Στόχος είναι, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, να ομαλοποιηθεί πλήρως η λειτουργία στα σχολεία και τα μαθήματα να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό σε όλες τις περιοχές εφόσον αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και πρόσβασης μέσω του οδικού δικτύου του Δήμου.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας