12:47 Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Τα Σκόπια Μακεδονία! «Δεν το ξέρατε;»

 Η εφημερίδα γράφει ότι “με μια προκλητική ανακοίνωση, δια χειρός του ιδίου του Ευάγγελου Βενιζέλου, το υπουργείο Εξωτερικών ομολογεί με κυνικό τρόπο (και εξυπνακισμούς που αποτελούν στοιχείο της ιδιοσυγκρασίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης) ότι, αν τα Σκόπια χρησιμοποιήσουν τον όρο «Μακεδονία» σε μια σύνθετη ονομασία, δεν… τρέχει και τίποτα”.

 

ΕΘΝΟΣ: “Πως ρυθμίζονται τα χρέη 100.000 μικρομεσαίων”

 Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ρύθμιση-πακέτο για 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με διαγραφές προστίμων και προσαυξήσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες, την Εφορία και τα Ταμεία και αποπληρωμή τους μέχρι και σε 120 δόσεις προωθεί η κυβέρνηση”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Πούτιν: «Πως θα διαλύσω την Τουρκία»!

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “«Νέο Βυζάντιο»: Η Ρωσία κατεβαίνει στη Μεσόγειο, ο Ερντογάν μπαίνει σε πόλεμο στη Συρία και βλέπει τη χώρα του να διασπάται…”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ρύθμιση-σκούπα για τα χρέη 110.000 επιχειρήσεων”

 

Η εφημερίδα γράφει ότι “δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης για εταιρίες που βρίσκονται στο «κόκκινο» με διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων, μείωση επιτοκίων και περίοδο χάριτος. Ελαστικότερα κριτήρια ένταξης για τους μικρομεσαίους, ενώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις θα απαιτείται σχέδιο αναδιάρθρωσης και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Γη και ύδωρ στους μεγαλοεργολάβους”

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “απειλείται βραχυκύκλωμα σε έργα και υποδομές άνω των 4 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με νέες τραγικές συνέπειες στην ανάπτυξη, την οικονομία και την απασχόληση, καθώς βρίσκεται στον αέρα το νέο σύστημα ανάθεσης των έργων του υπουργείου Υποδομών”.

 

ΕΣΤΙΑ: “Διαλυτικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ.”

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η γενεσιουργός αιτία της δεινής οικονομικής και πολιτικής κρίσεως την οποία διέρχεται ο τόπος μας έχει όνομα: ΠΑΣΟΚ. από τις δικές του ενέργειες και κυρίως από τον άκρατο λαϊκισμό του, άρχισαν τα πάντα”.

 

Η ΑΥΓΗ: “Ο σώζων ευατόν σωθήτω”

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο ορατός κίνδυνος συντριβής σε πιθανές πρόωρες εκλογές με αφορμή την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας φαίνεται να επισπεύδει την κατάρρευση της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, καθώς τροφοδοτεί ανακλαστικά επιβίωσης, με επιτάχυνση των εξελίξεων τόσο στο εσωτερικό όσο και ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ”.

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Ολη η Ελλάδα στην ουρά”

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “και κερατάς και δαρμένος αισθάνεται ο πολίτης που πρέπει να ταλαιπωρηθεί σε ατελείωτες ουρές επί ώρες προκειμένου να πληρώσει τον άδικο ΕΝΦΙΑ τον οποίο έχει επιβάλει η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου”

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ανάσα σε 110.000 επιχειρήσεις”

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “συνολική λύση στο πρόβλημα των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων με ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία προωθεί το υπ. Ανάπτυξης. Η νομοθετική ρύθμιση που φιλοδοξεί να δώσει ανάσα και μια τελευταία ευκαιρία σε 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 10.000 μεγάλες θα έχει διετή διάρκεια”.

 

Ο ΛΟΓΟΣ: “Κουρεύουν τα κόκκινα δάνεια”

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ρύθμιση με διετή διάρκεια και η οποία, εκτός από επιμήκυνση στη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου αλλά και περίοδο χάριτος, θα προβλέπει και διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων (τουλάχιστον για το σκέλος των οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία) προωθεί η ελληνική κυβέρνηση”.

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Αγωνιστικοί σταθμοί μπροστά στο συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη”

 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “με αιχμή τα συλλαλητήρια για τους ανέργους που διοργανώνονται το Σάββατο 4 Οκτώβρη, αλλά και τις προηγούμενες μέρες σε δεκάδες πόλεις της χώρας, στην πορεία προς το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα, εργαζόμενοι και συνδικάτα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, συνταξιούχοι και γυναίκες, μέσα από μαζικούς φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, συλλόγους και Λαϊκές Επιτροπές, ξεδιπλώνουν αυτή τη βδομάδα τη δράση τους και οργανώνουν την πάλη τους απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα”.

 

ΤΑ ΝΕΑ: “Λεφτά πίσω στους συνεπείς. Επιστροφή μέσα σε διάστημα επτά ημερών”

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “από τις 310 ημέρες στις επτά. Αυτό είναιτ ο στοίχημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Να πετύχει επιστροφές ΦΠΑ μέσα σε επτά ημέρες, αντί των 310 ημερών μέσης αναμονής σήμερα που στερούν ρευστότητα 657 εκατ. ευρώ από την αγορά. Οι επιστροφές – εξπρές δεν θα είναι για όλους. Θα αφορούν μόνο όσους έχουν καθαρό φορολογικό μητρώο”.

 

Kontranews: “Μετράει μέρες η κυβέρνηση. Νύχτα θα φύγουν τρόικα και ξένοι τοκογλύφοι”

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μετράει μέρες ο ετοιμόρροπος κυβερνητικός συνασπισμός των Σαμαρά-Βενιζέλου, μετά τη γενική κατάρρευση που παρουσιάζουν όλοι οι δείκτες της οικονομίας, που έχουν προκαλέσει συνθήκες εξαθλίωσης στη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου”.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Ρυθμίζονται τα χρέη 110.000 επιχειρήσεων”

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σχέδιο… σωτηρίας χιλιάδων επιχειρήσεων με «κόκκινα» δάνεια και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόλσιο, τους εργαζομένους και τους προμηθευτές, παρουσιάζει αύριο Τετάρτη στην τρόικα ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας”.

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Τρεις ενστάσεις της τρόικας για τα δάνεια στο «κόκκινο»

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η ακριβής ποσοτικοποίηση του κόστους για το τραπεζικό σύστημα, η δημιουργία ελεγκτικού μηχανισμού που θα ιεραρχεί τα αιτήματα διευθέτησης των δανείων, αλλά και η διασφάλιση της μη κατάχρησης της ρύθμισης (ηθικός κίνδυνος) είναι οι τρεις βασικότερες ενστάσεις” που θέτει η τρόικα στο υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να αποδεχτεί το σχέδιό του για τη διευθέτηση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, η εφαρμογή του οποίου θα απελευθερώσει, σύμφωνα με το ΥΠΑΝ, 22 δισ. ευρώ από την πλευρά των τραπεζών”.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας