13:13 Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Επιδείνωση του καιρού – Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού – Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, την Κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και την Εύβοια, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014. Τα φαινόμενα στη Δυτική Στερεά και το Ιόνιο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (αλλά στην Ήπειρο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου), 18 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 24 βαθμούς στην Κρήτη, 17 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο τις πρωινές ώρες ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Σαρωνικό ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας