3:58 Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Χριστίνα Παπανικολάου: Εξαιρετικά φονικός ιός ο Έμπολα - Μπορεί να περάσει κρούσμα στη χώρα (ηχητικό)

Χριστίνα Παπανικολάου: Εξαιρετικά φονικός ιός ο Έμπολα - Μπορεί να περάσει κρούσμα στη χώρα (ηχητικό)

«Είναι μία εξαιρετικά μολυσματική αρρώστια ο Έμπολα. Μπορεί κάποιος να αρρωστήσει με μία απλή επαφή με υλικό από άρρωστο άνθρωπο. Είτε είναι σάλιο, είτε βιολογικά υγρά, είτε αίμα. Δεν κολλάει με τον αέρα αλλά είναι εξαιρετικά φονικός ιός», τόνισε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου, μιλώντας στον Alpha 989, στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό.

«Δεν υπάρχει θεραπεία δεν υπάρχει συγκεκριμένο εμβόλιο…είναι όλα σε πειραματικό στάδιο», επεσήμανε. Ενώ επίσης τόνισε πως «Μπορεί κάποιος να περάσει στη χώρα. Όμως είδατε δύο ύποπτα περιστατικά πριν από δύο μήνες, που ήταν ελονοσία τα αντιμετωπίσαμε σαν να ήταν ύποπτα περιστατικά Έμπολα»

Η κ. Παπανικολάου έκανε εκτενέστατη αναφορά και στο κατά πόσο η χώρα μας έχει «θωρακιστεί« έναντι αυτού του φονικού ιού. «Εμείς είμαστε σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας. Έχουμε προετοιμάσει ένας συγκεκριμένο χώρο στο Αμαλία Φλέμιγκ.Έχουμε ενημερώσει όλους τους μηχανισμούς οι οποίοι εμπλέκονται στις πύλες εισόδου της χώρας. Έχουμε εργαστήριο πιστοποιημένο για τέτοιους ελέγχους, στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης. Θα έχουμε ακόμη και ένα στην Αθήνα, το οποίο είναι υπό διαπίστευση».

Ποια είναι τα συμπτώματα του ιού

«Εμφανίζεται με μία συνολική αιμορραγία, υψηλό πυρετό και καταστρέφεται τελείως το ανοσοποιητικό σύστημα. Δηλαδή ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιδράσει στον ιό», τόνισε η κ. Παπανικολάου.

Ακούστε το ηχητικό :

[mejsaudio src=”/wp-content/uploads/2014/10/papanikolaoy-berykios-10-10-14.mp3″]

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας