18:08 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πρώτη καμπάνα για Παπαντωνίου και Κουράκου

Πρώτη καμπάνα για Παπαντωνίου και Κουράκου

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, εξαγοράσιμη, καταδίκασε η ελληνική δικαιοσύνη τον πρώην υπουργός Γιάννο Παπαντωνίου και την σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Η δίωξη σε βάρος του είχε ασκηθεί από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και αφορά στο έτος 2009, (όταν η πράξη ήταν πλημμέλημα) και το έτος 2010, οπότε ο νόμος άλλαξε και αναβάθμισε το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες σε κακούργημα .

Η ποινή είναι μετατρέψιμη σε χρηματική προς δέκα ευρώ την ημέρα και έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η δίκη και για δεύτερη παράβαση που αποδίδεται στον πρώην υπουργό και αφορά το έτος 2008, ενώ αναμένεται η έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών για την κατηγορία της κακουργηματικής παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες που αφορά στο έτος 2010.

Επίσης ο πρώην Υπουργός και η σύζυγός τους θα πρέπει να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 50 χιλ. ευρώ και 10χιλ. ευρώ για την πολιτική αγωγή.

Ο έλεγχος στα οικονομικά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του έδειξε φοροδιαφυγή πάνω από 3 εκ. ευρώ, όπως προβλέπει η νομοθεσία, θα πρέπει να καταβάλλει στην ΔΟΥ, 2,8 εκ. ευρώ για να γίνει τακτοποίηση της σχετικής οφειλής.

Η αποκάλυψη του πορίσματος του ΣΔΟΕ από το ereportaz

giannos papantoniou

Τα στοιχεία του περιβόητου πορίσματος της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών του ΣΔΟΕ που αφορά τον φορολογικό-οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο ζεύγος Γιάννου Παπαντωνίου και Σταυρούλας Κουράκου, αποκάλυψε το  ereportaz, περίπου έναν χρόνο πριν [διαβάστε εδώ].

sdoe-papantonioy-ereportaz-ekso

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας