23:00 Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

«Διέρρευσε» η φωτογραφία του Μακελάρη στο Μικρολίμανο (φωτο-video)

«Διέρρευσε» η φωτογραφία του Μακελάρη στο Μικρολίμανο (φωτο-video)

Μπορεί επισήμως η Αστυνομία να περιμένει την Τρίτη, προκειμένου να δημοσιοποιήσει το όνομα και τη φωτογραφία του μανιακού Αλβανού μακελάρη, ωστόσο αστυνομικές πηγές λένε ότι στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ ο Αλβανός έχει καταχωρηθεί με δύο ονόματα:

– το πρώτο είναι το Armben Glodian και

– το δεύτερο είναι το Albert Bako.

Φέρεται να είναι γεννημένος το 1983 στην Αλβανία, όμως δεν αποκλείεται κανένα απο τα παραπάνω να μην είναι το πραγματικο του όνομα, κάτι που φαίνεται πως θα εξακριβωθεί τις επόμενες ώρες.

Θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς -όπως αναφέρεται- δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσει, ενώ είναι σεσημασμένος και έχει εμπλακεί και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Οι έρευνες διενεργούνται εντός αλλά και εκτός Αθηνών, ενώ ήδη έχουν ελεγχθεί σπίτια τα οποία επισκεπτόταν ο δράστης το τελευταίο διάστημα.

Η αστυνομία αξιοποιεί φωτογραφία του κακοποιού, ενώ η δικογραφία της υπόθεσης έχει σταλεί στην Εισαγγελία Πειραιά.

Παράλληλα, «διέρρευσε» και φωτογραφία του, που δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο, παρά την απαγόρευση δημοσιοποίησης.

mikrolimano

Η ύπαρξη διαφορετικών ονομάτων αποδεικνύει ότι ο μανιακός με το Καλάσνικοφ είναι «χωμένος» βαθιά στην παρανομία, επικίνδυνος και αδίστακτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τον Αλβανό πιστολέρο, που αιματοκύλισε το μπαρ «Έτσι απλά…» στο Μικρολίμανο, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη της αιτίας, για την οποία η Εισαγγελία Πειραιά δεν έχει ακόμη ανάψει το πράσινο φως για την επίσημη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και των στοιχείων της ταυτότητας του επικίνδυνου δράστη.

Τα χέρια της αστυνομίας, αλλά και της Δικαιοσύνης, είναι «δεμένα» όσον αφορά στη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του καταζητούμενου κακοποιού.

Και αυτό, γιατί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η φωτογραφία δεν μπoρεί να δοθεί στη δημοσιότητα, εάν δεν έχει πρώτα κοινοποιηθεί στο δράστη!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά αποτελεί ένα ακόμη από τα παράδοξα της ελληνικής νομοθεσίας και Δικαιοσύνης: σύμφωνα με τροποποίηση του νόμου 4139, που έγινε το Μάρτιο του 2013, τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής (το κοινό έγκλημα, ούτως ειπείν) δεν συμπεριλαμβάνονται στις εξαιρέσεις εκείνες, που προβλέπονται στη σχετική διάταξη. Αυτές είναι:

– για εγκληματική οργάνωση
– για τρομοκρατία
– για προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας (σεξουαλικής φύσης εγκλήματα).

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο δράστης αναζητείται, είναι… προφανώς αδύνατο να του κοινοποιηθεί η δικαστική απόφαση για δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του. Έτσι, οι εισαγγελείς, μην μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο, θυροκόλλησαν σήμερα, στην τελευταία γνωστή κατοικία του Αλβανού κακοποιού, στην πλατεία Αττικής, την εν λόγω απόφαση.

Πλέον, θα πρέπει να περιμένουν 48 ώρες, προκειμένου εκείνος να μην κάνει έφεση στην απόφαση, προκειμένου να δώσουν επισήμως στη δημοσιότητα τα στοιχεία του!

Όλα αυτά συμβαίνουν, δε, την ώρα που ένας επικίνδυνος κακοποιός κυκλοφορεί στους δρόμους οπλισμένος με τουλάχιστον δύο Καλάσνικοφ, τα οποία, σύμφωνα με τις Αρχές, έχει στην κατοχή του.

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα ήρθε και νέο βίντεο, το οποίο αποτυπώνει όλο το χρονικό της επίθεσης.

Καρέ-καρέ έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του δράστη, ο οποίος περπατά απόλυτα ήρεμος, κρατώντας στο χέρι το Καλάσνικοφ, επιβεβαιώνοντας τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδουν οι αστυνομικοί, όπως αδίστακτος και στυγνός εγκληματίας.

Σεσημασμένος ο δράστης 

Σύμφωνα με τη βαλλιστική έκθεση, το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησε ο δράστης στο Μικρολίμανο είναι διαφορετικό από εκείνο της επίθεσης σε κατάστημα στο Μεταξουργείο, όπου είχε σκοτωθεί ένας θαμώνας. Αυτό συνεπάγεται ότι, εφόσον όντως πρόκειται για τον ίδιο δράστη, αυτός έχει τουλάχιστον δύο όπλα στην κατοχή του.

Επίσης, ο 31χρονος Αλβανός φέρεται να σχετίζεται με άλλα δύο περιστατικά, ένα που σημειώθηκε στις 6 Νοεμβρίου σε καφενείο στον Άγιο Παντελεήμονα και ακόμη ένα με πυροβολισμούς στα τέλη Οκτωβρίου σε μπαρ της Μιχαλακοπούλου.

Μετά την επίθεση στο Μικρολίμανο, ο ένοπλος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, διέφυγε με όχημα, πιθανότατα ταξί, ο οδηγός του οποίου αναζητείται. Στο νυχτερινό κέντρο ο δράστης βρισκόταν με γυναικεία παρέα, η οποία επίσης αναζητείται.

Παράλληλα, από την αστυνομία εξετάζεται μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο ένοπλος φώναξε «σήμερα θα πεθάνετε όλοι» ή «τώρα θα χυθεί αίμα».

ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ  ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας