19:54 Τρίτη 16 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Τα ονόματα που φαίνεται να «κλειδώνουν» στο Επικρατείας των κομμάτων

Τα ονόματα που φαίνεται να «κλειδώνουν» στο Επικρατείας των κομμάτων

Με δεδομένο πως οι εκλογές είναι προ των πυλών φουντώνει η ονοματολογία για τους υποψήφιους στις λίστες Επικρατείας των κομμάτων.

Οι αρχηγοί των κομμάτων φαίνεται πως επιλέγουν άτομα που μπορούν να σηματοδοτήσουν την δυναμική και την ιδεολογία του κάθε κόμματος και βέβαια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους.

Στη Νέα Δημοκρατία οι πληροφορίες αναφέρουν πως τέσσερα πρόσωπα εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σε εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να τοποθετηθούν οι Δημήτρης Σταμάτης και Χρύσανθος Λαζαρίδης, ενώ υποψήφιος αναμένεται να είναι και ο Σταύρος Παπασταύρου, χωρίς, όμως, να έχει ξεκαθαριστεί η θέση του. Τέλος, στην τελευταία θέση ενδεχόμενη είναι η τοποθέτηση και του γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Όσον αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και ο μοναδικός, ο οποίος φαίνεται να έχει «κλειδώσει» εκλόγιμη θέση είναι ο Πάνος Σκουρλέτης. Από εκεί και πέρα, έντονα ακούγεται και το όνομα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή. Πάντως δεν αποκλείεται θέση να καταλάβουν και οι Έλενα Ακρίτα με τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά, ο οποίος είχε στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν.

Από την άλλη, στο ΠΑΣΟΚ η προεκλογική μάχη, ιδιαίτερα μετά την ίδρυση κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη και στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις για να αποφασιστεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Θέση σε αυτό φαίνεται πως κερδίζει ο γραμματέας της Κ.Ο του κόμματος, Τάκης Ρήγας, ο οποίος ήταν υποψήφιος επί χρόνια στις Κυκλάδες.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες και ο Γιώργος Φλωρίδης αναμένεται να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση, ενώ και το νεαρότερο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Κυριάκος Πιερρακάκης. Στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να τοποθετηθεί και ο Παντελής Καψής, ενώ φήμες λένε πως θέση διεκδικεί και η γ.γ Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Τέλος, το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη θέλει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο Επικρατείας από το οποίο θα αναδεικνύει «συμμαχίες» μέσω των προσώπων. Έτσι, προς το Επικρατείας οδεύουν οι Αλέξανδρος Μάλλιας, Βασίλης Μαρκής, Γιώργος Παυλάκης και Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας