14:49 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Παραπέμπεται σε δίκη ο Διώτης – Απαλλάσσεται ο Καπελέρης για τη λίστα Λαγκάρντ

Παραπέμπεται σε δίκη ο Διώτης – Απαλλάσσεται ο Καπελέρης για τη λίστα Λαγκάρντ

Παραπέμπεται σε  δίκη  ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ  Ιωάννης Διώτης με την κατηγορία της απιστίας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Από την άλλη απαλλακτικό είναι το βούλευμα για τον Γιάννη Καπελέρη, καθώς οι δικαστές  έκριναν ότι δεν έλαβε ποτέ ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε εντολή να διενεργήσει έλεγχο.

Οι δικαστές έκαναν δεκτή, στο σύνολο της, την πρόταση του εισαγγελέα εφετών Μανώλη Δράκου, παραπέμποντας σε δίκη τον Ιωάννη Διώτη μόνο για το κακούργημα της απιστίας και απαλλάσσοντας τον από το αδίκημα της καταστροφής εγγράφου από υπάλληλο με σκοπό τον πορισμό αθέμιτου οφέλους ή βλάβης τρίτου κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Οι δικαστές έκριναν ότι δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν πάνω από 2.000 ονόματα Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους, ενώ απορρίπτουν τον ισχυρισμό του ότι η επίμαχη λίστα αποτελούσε παράνομο υλικό και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας