23:49 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πώς υποδέχτηκε το διαδίκτυο την παρουσία Τσίπρα στον Αγιασμό των Υδάτων

Πώς υποδέχτηκε το διαδίκτυο την παρουσία Τσίπρα στον Αγιασμό των Υδάτων

Μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν 3 δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ την ίδια ώρα η συσπείρωση της ΝΔ αγγίζει το 81,5%, ενώ η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 85,4%. Σε μεγάλη «διαδικτυακή» έρευνα που διεξήχθη από τις 6/1 – 7/1, το πλήθος των αναφορών, στα social media για το κόμμα της Κουμουνδούρου ήταν «αρνητικό». Μάλιστα ειδικά την ημέρα των Θεοφανίων πήρε «φωτιά» το διαδίκτυο από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στον Αγιασμό των Υδάτων στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρωτοποριακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ismood (www.ismood.com) και δημοσιεύει το ereportaz.gr και το ekloges tv, σε δείγμα 5.713 αναφορών σε social media, blogs και news portals για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα  το κεντρικό συναίσθημα που εξήχθη είναι «Αρνητικό» στην πλειονότητα κατά 72%, «ουδέτερο» κατά 21% και «θετικό» κατά 7%. Η κύρια πηγή σχολίων και αναφορών προήλθε από το twitter σε ποσοστό 68%. Blogs κατά 16%, forums κατά 6% και facebook κατά 11%.

Δείτε το σχετικό γράφημα:

syriza__Monitoring

 

Που επικεντρώθηκε το κοινό και πως σχολίασε:

Σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα τα περισσότερα αρνητικά σχόλια σημειώθηκαν στα social media, blogs και forum στις 6/1 και αφορούσαν στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στον Πειραιά για τα Θεοφάνια. Ενώ η φωτογραφία με το περιστέρι σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

syriza006 syriza__Monitoring_008

Ποια είναι η μέθοδος αυτής της πρωτοπoριακής έρευνας

Συγκεκριμένα, μέσω της συλλογής  δεδομένων από Facebook, Twitter, YouTube, Blogs, Forums και στην παρακολούθηση του “τι λένε” οι χρήστες για συγκεκριμένα brands, τις αντιδράσεις τους σε προωθητικές καμπάνιες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την χρήση διάφορων προϊόντων και υπηρεσιών και γενικά τι τους προκαλεί ενδιαφέρον και τι όχι, εξάγονται ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Διαβάστε επίσης: 

Το Κίνημα στο διαδίκτυο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας