17:59 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Στο «σκαμνί» 37χρονος για αιματηρό περιστατικό στις φυλακές Αλικαρνασσού

Στο «σκαμνί» 37χρονος για αιματηρό περιστατικό στις φυλακές Αλικαρνασσού

Μνήμες από το αιματηρό επεισόδιο που είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2012 στις φυλακές της Ν. Αλικαρνασσού, ανάμεσα σε δύο κρατούμενους, ξύπνησαν την Τρίτη 3/02 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Στο εδώλιο κάθισε ένας 37χρονος, ο οποίος τραυμάτισε μέσα στο κελί του έναν 33χρονο συγκρατούμενό του με αυτοσχέδιο ξυράφι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, δεν είχε σκοπό να βλάψει τον 33χρονο, παρά να του «σβήσει» από το χέρι ένα τατουάζ με σβάστικα, το οποίο ο τελευταίος είχε «χτυπήσει» και το οποίο φέρεται να ήταν η αιτία της μεταξύ τους διαμάχης.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ακόμη ότι το ναζιστικό σύμβολο του προκαλούσε άσχημα συναισθήματα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «μέλη της οικογένειάς του είχαν υποφέρει στο παρελθόν από φασίστες».

Ωστόσο, επεσήμανε ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του και πως αυτή οφείλεται στη μεγάλη ποσότηταψυχοφαρμάκων που λάμβανε εκείνη την περίοδο.

Ο 37χρονος δικαζόταν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (η οποία συνιστά κακουργηματική πράξη), καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ωστόσο η Εισαγγελέας της Έδρας, κ. Μαρία Πολιτάκη πρότεινε τη μετατροπή της πρώτης κατηγορίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη (πρόκειται για πλημμέλημα).

Η κ. Πολιτάκη πρότεινε ακόμη την απαλλαγή του 37χρονου από τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ όσον αφορά στο ύψος της ποινής, πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 2 ετών.

Τελικά, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 37χρονο μόνο για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απαλλάσσοντάς τον από τις υπόλοιπες δύο κατηγορίες και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 1 έτους, την οποία μετέτρεψε προς 5 ευρώ ημερησίως. Σημειώνεται, τέλος, ότι ο παθών δεν έδωσε σήμερα το παρών, ωστόσο αναγνώστηκε από το Δικαστήριο δήλωσή του, στην οποία ανέφερε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του 37χρονου.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας