16:46 Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Σακελλαρίδης: Πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ανάπτυξη (ηχητικό)

Σακελλαρίδης: Πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ανάπτυξη (ηχητικό)

«Για να χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία, πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης που θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη. Ένα πρόγραμμα που θα έχει τη μορφή χρηματοδότησης, είτε από την ΕΚΤ, είτε από την Κομισιόν. Έτσι ώστε να πατήσει στα πόδια της και να μην  είναι αναγκασμένη να διατηρεί δανεικά. Δεν είναι αυτό που εμείς θέλουμε τα δανεικά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό.

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

  • «Από το καλοκαίρι του 2014 τα γερμανικά και διεθνή μέσα μιλούν για τρίτο πακέτο στήριξης. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι το πρόγραμμα που είχε εφαρμοστεί – το δεύτερο μνημόνιο – δεν απαντούσε σε βασικά χρηματοδοτικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η ελληνική οικονομία».

Για το χρηματοδοτικό κενό

  • «Από την πρώτη μέρα σκοπός της κυβέρνησης είναι να κλείσει όλες αυτές τις τρύπες οι οποίες υπάρχουν και υπήρχαν με το χρονοδιάγραμμα που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, σε συμφωνία με τους εταίρους και σε διαβούλευση με τους εταίρους έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού».
  • «Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται τα θέματα ρευστότητας (σ.σ Μέρκελ – Σόιμπλε), λειτουργούν και ως μορφή πίεσης για άσκηση πολιτικών. Εμείς έχουμε την αίσθηση από την στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, ότι υπάρχει τόπος για αμοιβαίες λύσεις.  Αυτή τη στιγμή, νομίζω δεν συμφέρει κανέναν, να επαναφέρουμε αυτού του τύπου την αντιπαράθεση , μετά τη συμφωνία που πετύχαμε».

Για τις πολλές φωνές μέσα στην κυβέρνηση

  • «Ο τρόπος που λειτουργεί η ΚΟ και η κυβέρνηση βοηθάει τη συνολική λειτουργία της κυβέρνησης. Το γεγονός ότι η ΚΟ κράτησε 12 ώρες και ο πρωθυπουργός άκουσε όλους τους βουλευτές είναι θετικό».

Για το ΔΝΤ

  • «Δεν σκέφτεται η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή να υποβάλει αίτημα παράτασης αποπληρωμής στο ΔΝΤ. Νομίζω με καλή διάθεση η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους ετέρους δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να αποπληρώσει τις οφειλές της προς το ΔΝΤ. Δεν είναι στους σκοπούς της κυβέρνησης και στις σκέψεις της κυβέρνησης η κατάθεση ενός τέτοιου αιτήματος».

Ηχητικό της συνέντευξης:

[mejsaudio src=”/wp-content/uploads/2015/02/sakellaridhs-berykios-27-02-15.mp3″]

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας