22:30 Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε όλο το Αιγαίο εξαιτίας του 25χρονου που έσπασε την καραντίνα στην Ικαρία

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε όλο το Αιγαίο εξαιτίας του 25χρονου που έσπασε την καραντίνα στην Ικαρία

Εξ αιτίας του 25χρονου που έσπασε την καραντίνα και ταξίδεψε πριν από μερικές ημέρες στην Ικαρία με το πλοίο της γραμμής έχει θέσει σε συναγερμό όλο το Αιγαίο. Πλέον, οι τοπικές Αρχές ιχνηλατούν τις επαφές του, τόσο στο νησί, αλλά και όλους τους συνταξιδιώτες του στο πλοίο με το οποίο ταξίδεψε.

Ο 25χρονος, γιος εφοπλιστή, επέστρεψε από την Αθήνα στο Λονδίνο στις 12 Μαρτίου. Αντί, όμως, να μπει σε καραντίνα, στις 20 Μαρτίου επιβιβάστηκε μαζί με μια φίλη του από την Ολλανδία στο Blue Star Μύκονος και ταξίδεψε για την Ικαρία.

Εκεί, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star, αγνόησε επίσης τα μέτρα και τις απαγορεύσεις και έκανε βόλτες στο νησί. Στις 25 Μαρτίου αισθάνθηκε αδιαθεσία και την επόμενη ημέρα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Το πλοίο με το οποίο ταξίδεψε ο 25χρονος έκανε τη διαδρομή Σύρος-Μύκονος-Ικαρία-Φούρνοι-Σάμο-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο και Καβάλα.

Όλοι οι επιβάτες που βρίσκονταν μαζί του έχουν ενημερωθεί προκειμένου να προβούν σε προληπτικά τεστ, ενώ και οι υγειονομικές υπηρεσίες και στους 9 προορισμούς που πέρασε το πλοίο βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων.

Στην Ικαρία, στις Ράχες όπου διέμενε ο νεαρός, αλλά και στις περιοχές στις οποίες κινήθηκε, προχωρούν σε απολύμανση των χώρων, ενώ η δημοτική αρχή έχει λάβει κάθε μέτρο για την προστασία των κατοίκων.

Μιλώντας στο δελτίο του Star, ο δήμαρχος Ικαρίας, Νίκος Καλαμπόγιας δήλωσε, μάλιστα, ότι ο δήμος Ικαρίας σκοπεύει να κυνηγήσει νομικά τον 25χρονο.

Επίσης όπως μετέδωσε το MEGA, οι 123 επιβάτες που κατέβηκαν στην Ικαρία μαζί με τον 25χρονο έχουν ενημερωθεί να προβούν σε προληπτικά τεστ.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες και στους εννέα προορισμούς που πέρασε το πλοίο βρίσκονται πάντως σε πλήρη εγρήγορση για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων.

 

 

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιο

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας