10:01 Σάββατο 20 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Οργισμένη αντίδραση Βερύκιου για την «απόφαση» της ΕΣΗΕΑ

Οργισμένη αντίδραση Βερύκιου για την «απόφαση» της ΕΣΗΕΑ

Μέσω ανάρτησής του στα social media απάντησε ο Δήμος Βερύκιος στα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην επίπληξη του από την ΕΣΗΕΑ η οποία αρχικά είχε δημοσιευθεί ως «διαγραφή».

Ο γνωστός δημοσιογράφος τόνισε:

Συγκεκριμένα, με «επίπληξη» και ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας «τιμώρησε» η ΕΣΗΕΑ στον Δήμο Βερύκιο για τα  σχόλια, που είχε κάνει τον Μάρτιο του 2014 κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ.

Το δευτεροβάθιο πειθαρχικό συμβούλιο της ένωσης αποφάσισε τελικά την Πέμπτη με ψήφους 3 έναντι 2, την επιβολή της επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.

Νωρίτερα από λάθος γράφτηκε ως νέα, η παλαιότερη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου που προέβλεπε την ποινή των δύο ετών προσωρινής διαγραφής του Δ. Βερύκιου από τα μητρώα της ένωσης.

Στην έφεσή του ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για «οξύτατη κριτική με άστοχες εκφράσεις σε μια άκρως προκλητική –κατά τη γνώμη μου- δήλωση, που στόχο είχε να προκαλέσει ντόρο και όχι να προωθήσει τα πάγια αιτήματα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας».

«Αυτά που είπα για τον Κορτώ είχαν ως στόχο να κρίνω τον ακραίο τρόπο με τον οποίο ήθελε να προκαλέσει την ελληνική κοινωνία. Επαναλαμβάνω και είμαι πεπεισμένος ότι η φράση «δεν ασχολούμαι με τα κοινά, αλλά με τον άντρα μου και τα βιβλία μου», προκαλεί την ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας