12:35 Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Εφοριακοί: Αναξιοκρατία στην επιλογή των προϊστάμενων στο ΣΔΟΕ

Εφοριακοί: Αναξιοκρατία στην επιλογή των προϊστάμενων στο ΣΔΟΕ

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΔΟΥ (εφοριακοί) αντιδρούν στην διατήρηση και από την νέα πολιτική ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ της διαδικασίας άμεσης ανάθεσης καθηκόντων προϊσταμένων.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Διαχρονική θέση της Ομοσπονδίας Εφοριακών ήταν και είναι η αξιοκρατική στελέχωση των φορολογικών υπηρεσιών με ενιαία – μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια. Με βάση τη θέση αυτή, συγκρουστήκαμε με κυβερνήσεις και ειδικά την μνημονιακή περίοδο.

Διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι αυτή η αναξιοκρατική διαδικασία επιλογής, έχει υιοθετηθεί και από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία ( όπως μας ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια Υπουργός κ. Ν. Βαλαβάνη) προχωρά σε επιλογές διευθυντών στο ΣΔΟΕ με διαδικασία ΑΝΑΘΕΣΗΣ, χωρίς καν την προκήρυξη των σχετικών θέσεων και την εξέταση των υποψηφιοτήτων που θα υποβληθούν.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες για αξιοκρατία και διαφάνεια, είχαν πολύ σύντομη ημερομηνία λήξης και ότι μνημονιακές πολιτικές (ορισμός Διευθυντών με απόφαση Υπουργού) παραμένουν σε ισχύ.
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες μας όπως οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές, για να έχουν τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Αυτοί που σε τόσο κρίσιμες περιόδους επιλέγουν την αναστάτωση και τη σύγκρουση, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας