20:38 Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Μπαίνει στον «πάγο» η υπόθεση Λαυρεντιάδη

Μπαίνει στον «πάγο» η υπόθεση Λαυρεντιάδη

«Παγώνει» η εκδίκαση της υπόθεσης της Proton Bank για τα επισφαλή δάνεια ύψους 700 εκατ. ευρώ και ενώ στο «τιμόνι» της τράπεζας βρίσκονταν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μετά την παραίτηση των συνηγόρων της υπεράσπισης.

Όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης παραιτήθηκαν επικαλούμενοι απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, με βάση την οποία μετά τη δεύτερη διακοπή της ποινικής δίκης, είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από τα καθήκοντα τους, εκτός και αν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος. Όπως επεσήμαναν οι συνήγοροι εφόσον παραβούν την οδηγία του ΔΣΑ, απειλούνται ακόμη και με αφαίρεση της επαγγελματικής άδειας τους για δυο μήνες.

Κατόπιν αυτού το δικαστήριο θα προβεί στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων. Ωστόσο και αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα διασφαλίσει την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς δεν αποκλείεται και εκείνοι να δηλώσουν κώλυμα λόγω της απόφασης του ΔΣΑ.

Ακόμη όμως και αν τελικώς αποδεχθούν το διορισμό τους, το πιθανότερο είναι ότι η εκδίκαση θα διακοπεί προκειμένου οι νεοδιορισθέντες να ενημερωθούν επί της ογκωδέστατης δικογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι προ της παραίτησής τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των συνολικά 43 κατηγορουμένων είχαν ζητήσει ούτως ή άλλως την αναβολή της δίκης επικαλούμενοι φόρτο εργασίας καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές δίκες στις οποίες συμμετέχουν.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας