9:45 Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Τα...άγνωστα της συνέντευξης Άκη Τσοχατζόπουλου - Βίκυς Σταμάτη (video)

Τα...άγνωστα της συνέντευξης Άκη Τσοχατζόπουλου - Βίκυς Σταμάτη (video)

Η συνάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο του Εφετείου, λίγο πριν ο καθένας τους μιλήσει στο πλαίσιο της συνέντευξής που εξασφάλισαν στην πρεμιέρα της εκπομπής του Alpha Checkpoint, η Γιάννα Παπαδάκου και ο Πέτρος Κουσουλός, καταγράφηκε από την κάμερα και προβλήθηκε λίγο μετά τις έντεκα και μισή χθες το βράδυ. Τα μέτρα ασφαλείας πολλά και ο χρόνος για να μπορέσεις να κάνεις μία τόσο πολύπλοκη συνέντευξη, από όλες τις απόψεις, λίγος. Όλες οι  κινήσεις για να μπορέσεις να εξασφαλίσεις αυτή τη συνέντευξη, θέλουν πραγματικά «χειρουργική» ακρίβεια. Στο επίκεντρο αυτού του δικαστικο-πολιτικού θρίλερ, των εξοπλιστικών αυτό το ζεύγος. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη συνέντευξη εμφανίστηκε…λάβρος κατά των πρώην συντρόφων του στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ζήτησε από τους συμμετέχοντες στο τότε ΚΥΣΕΑ, να πουν αν υπήρχε υποψία δωροδοκίας.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος άφησε αιχμές εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη αλλά και των τότε υπουργών Ευάγγελο Βενιζέλο και Βάσω Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι συνεχίζει την «κίνηση των 4» που υπήρχε επί ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι συνεχίζουν να τον θεωρούν πολιτικό αντίπαλο.

«Με θεωρούν πολιτικό αντίπαλο και κάτω από αυτό το πλέγμα από ότι είδα πήραν θέση σε όλα αυτά τα θέματα. Όταν κάποιος σε θεωρεί πολιτικό αντίπαλο δεν περιμένεις να σε υποστηρίξει ούτε να πει καλό λόγο…Δεν έχω τίποτα να μοιράσω ούτε περιμένω από τους κυρίους τίποτα. Είχαν την υποχρέωση να ‘ρθουν εδώ πέρα και να πουν την αλήθεια και την πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Παράλληλα υποστήριξε ότι στην επίμαχη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τα εξοπλιστικά προγράμματα κρατιούνται πρακτικά και ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα δωροδοκίας επί υπουργίας του στο ΥΕΘΑ.

«Και πρακτικά υπάρχουν στο ΚΥΣΕΑ και μάλιστα σε συνεχή βάση για όλα».

Τα ενσταντανέ

Ο πρώην ισχυρός άνδρας δείχνει έκπληξη που είδε μπροστά του τη Βίκυ Σταμάτη και εκείνη πέφτει στην αγκαλιά του, χαϊδεύοντάς τον και φιλώντας τον.

checkpoint5

Στη συνέχεια και οι δυο τους μίλησαν στην Γιάννα Παπαδάκου και τον Πέτρο Κουσουλό, παρουσιαστές της νέας εκπομπής του Alpha, με την Βίκυ Σταμάτη να λέει ότι είναι εντελώς εξαντλημένη και εξουθενωμένη, αφυδατωμένη σε όλα τα επίπεδα. «Είναι πως έχω εναποθέσει όλες μου τις ελπίδες στο θεό και στη δικαιοσύνη. Σέβομαι απόλυτα τη δικαιοσύνη και τις απόψεις της νέας κυβέρνησης για την αναγκαιότητα του εξανθρωπισμού του σωφρονιστικού συστήματος. Γιατί μας το λένε; Γιατί θεωρούν ότι το σύστημα είναι απάνθρωπο», προσέθεσε η σύζυγος του πρώην υπουργού. Οταν ερωτήθηκε τι είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν αποφυλακιστεί απάντησε το να αγκαλιάσει το παιδί της. Παράλληλα επανέλαβε ότι η δίωξή της είναι πολιτική και ανέφερε ότι η οικογένειά της είναι ο υγιής ιστός της κοινωνίας. «Είμαι βεβαία ότι πληρώνω αμαρτίες και εγώ και ο σύζυγός μου, γιατί μιλάμε για μια καθαρά πολιτική δίωξη, αμαρτίες ενός ολόκληρου αμαρτωλού πολιτικού συστήματος. Καμία σχέση με εξοπλιστικά, έχουν σχέση με διαφθορά. Εχω την αίσθηση ότί ο εγώ και ο γιος μου, η οικογένειά μου είμαστε ο υγιής ιστός της κοινωνίας».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή:

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή: 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας