More

  3.000 ευρώ στον Άκη για να σκάσει!

  Ηχογραφημένες συνομιλίες-«φωτιά» μεταξύ του Άκη Τσοχατζόπουλου και της κόρης του Αρετής το καλοκαίρι του 2019 στο δωμάτιο ενός πολύ γνωστού ιδιωτικού θεραπευτηρίου των Αθηνών, ρίχνουν «φως» σε ένα σκοτεινό κομμάτι της… διαδρομής του πρώην υπουργού που απ΄ότι φαίνεται δεν διερευνήθηκε από τη ∆ικαιοσύνη. Μέσω του υλικού που καταγράφηκε, μέρος του οποίου αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», προκύπτει ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου επί σχεδόν δύο χρόνια μετέφερε στον πατέρα της το ποσό των 3.000 ευρώ μηνιαίως προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή του.

  Ρεπορτάζ ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ

  • Πασίγνωστος επιχειρηματίας έδινε επί δύο χρόνια (μέχρι τον Φεβρουάριο) φιλοδώρημα στον πρώην υπουργό (μέσω της Αρετής) για να εξασφαλίσει τη σιωπή του
  • Συνομιλίες-σοκ μέσα στο νοσοκομείο: «Αυτά είναι, πάρ’ τα»
  • Οι συγκλονιστικοί διάλογοι και οι φωτογραφίες ντοκουμέντο
  • Ο ρόλος του Σμπώκου, ο καυγάς και τα σημειώματα του πρώην υπουργού που δεν διερευνήθηκαν από τη Δικαιοσύνη

  Το συγκεκριμένο ποσό, σύμφωνα με τον Τσοχατζόπουλο, προερχόταν από πολύ γνωστό επιχειρηματικό στέλεχος το οποίο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 φέρεται να είχε «συνεργαστεί» στενά τόσο με τον ίδιο όσο και με τον Γιάννη Σμπώκο. Ο εν λόγω επιχειρηματίας, ήταν και ένα από τα πρόσωπα που αναφερόταν και στα ημερολόγια του Τσοχατζόπουλου.

  Σε κάποιες από τις ιδιόχειρες σημειώσεις που κατασχέθηκαν από τις δικαστικές Αρχές, ο πρώην υπουργός αναφέρεται στον επιχειρηματία και τη σχέση που είχαν μεταξύ τους. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δικαστικές Αρχές ουδέποτε ασχολήθηκαν σε βάθος με τα στοιχεία που ανέκυψαν από ημερολόγιο και σημειώσεις. Ο Σμπώκος (ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή) αλλά και ο Τσοχατζόπουλος δεν μίλησαν για όσα γνωρίζουν σε κανένα στάδιο της διαδικασίας. Ωστόσο, η σχέση και οι δοσοληψίες του πρώην υπουργού με τον επιχειρηματία φέρεται να αποτέλεσε το αντικείμενο της διαμάχης που είχε ο Τσοχαζόπουλος τον Ιούνιο του 2010 με τον Σμπώκο, που κατέληξε σε βίαιο επεισόδιο. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο ο Τσοχατζόπουλος είχε αναγκαστεί να εμφανιστεί στις κάμερες (έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ) με μαυρισμένο μάτι.

  Τα δώρα για να σωπάσει

  Καθείς θα μπορούσε να πιστέψει ότι όλα όσα σημείωνε ο Τσοχατζόπουλος στα ημερολόγιά του και απαιτούσε από τον Σμπώκο αποτελούν αόριστες καταγραφές και δεν ισχύουν. Όπως και για όσα σημείωνε αναφορικά με τον επιχειρηματία και τα «μυστικά» που είχαν μεταξύ τους. Η υπόθεση, όμως, περιπλέκεται αμέσως μετά την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, τον Ιούλιο του 2018, από τα ντοκουμέντα, φωτογραφικά και ηχητικά, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή τη δική του, των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά και επιφανών νομικών. Από αυτά αποδεικνύεται ότι για πολλούς μήνες η πλευρά του επιχειρηματία, χρησιμοποιώντας ως όχημα την κόρη του Αρετή, του «πλήρωνε» διατροφή 3.000 ευρώ το μήνα! Με ποιο αντάλλαγμα; Τη σιωπή του, όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός.

  Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η μηνιαία καταβολή της «διατροφής» σταμάτησε τον Φεβρουάριο του 2020. Σε μήνυμά του προς τον επιχειρηματία ο Τσοχατζόπουλος αφήνει να εννοηθεί ότι το ποσό πιθανώς να υπεξαιρείται από την κόρη του Αρετή.

  Νωρίτερα, βέβαια, είχε προηγηθεί ένα δηλητηριώδες εξώδικο του Άκη προς την Αρετή, με το οποίο συνομολογούσε εγγράφως την καταβολή των χρημάτων και ζητούσε να μάθει από πού προέρχονταν. Στο συγκεκριμένο δικαστικό έγγραφο, που είχε αποκαλύψει η «Μ», άφηνε να εννοηθεί ότι πίσω από το «ελάχιστο», όπως το χαρακτήριζε, βοήθημα βρίσκονται πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως εμπλέκονται σε έκνομες πράξεις! «Θέλω να σε προστατεύσω», είναι το μήνυμα που είχε στείλει τότε ο Τσοχατζόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κόρη του έχει επαφές με συγκεκριμένα επιχειρηματικά πρόσωπα, ομάδα συμφερόντων, όπως τα αποκαλεί, που την «εξωθούν σε επαφές και πιθανόν συνεργασίες με άτομα τα οποία δεν τολμούν να απευθυνθούν σε εκείνον προσωπικά, αλλά τη χρησιμοποιούν λόγω της συγγενικής τους σχέσης για να υλοποιήσουν σκοτεινά σχέδια ή να καλύψουν αποκλειστικά δικά τους συμφέροντα…».

  Οι συναντήσεις και οι συνομιλίες-φωτιά

  Από τα ντοκουμέντα που βρίσκονται στη διάθεση της «Μ», αποκαλύπτονται οι συναντήσεις που είχε η Αρετή με τον Άκη, τις περισσότερες φορές κάτω από το σπίτι τού πρώην υπουργού, όπου γινόταν και η παράδοση των χρημάτων. Από τους διαλόγους, όμως, προκύπτει ότι δεν πρόκειται για ένα «βοήθημα» της κόρης προς τον πατέρα της, αλλά για λεφτά που στέλνουν τρίτα πρόσωπα.

  Ενδεικτική είναι η συνομιλία που έλαβε χώρα την 1η Αυγούστου 2019 μέσα στην αίθουσα ιδιωτικού θεραπευτηρίου όπου νοσηλευόταν ο πρώην υπουργός. Στον διάλογο που έχει μεταφερθεί αυτολεξεί στην εφημερίδα, η Αρετή Τσοχατζοπούλου αναφέρει την ενόχληση που ένιωσαν οι αποστολείς των εμβασμάτων στις τηλεφωνικές οχλήσεις του Άκη, που φέρεται να τους ζητούσε περισσότερα χρήματα. Μάλιστα, όταν ο πατέρας της της ζητεί να τους πει να του δώσουν κάτι παραπάνω λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, η απάντηση που παίρνει είναι «δεν τα δίνουν».

  Ο αποκαλυπτικός διάλογος έχει ως εξής:
  – Αρετή: Λοιπόν, εδώ τρεις χιλιάδες, εδώ!
  – Άκης: ∆εν θα μου δώσεις κάτι παραπάνω;
  – Αρετή: ∆εν τα δίνουν…
  – Άκης: Ναι, αλλά τι θα γίνει πάρα ταύτα, με διέλυσαν (αναφέρεται στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει)…
  – Αρετή: Επειδή εσύ παίρνεις τηλέφωνα και αφήνεις μηνύματα, μεταξύ άλλων, ότι πρεπει να σου δώσουν 30.000 για να δώσεις στον εισαγγελέα να μην μπεις στη φυλακή και κάτι τέτοια!
  – Άκης: Είναι ψέματα αυτά…
  – Αρετή: Είναι στιγμές που λειτουργείς αλλιώς. Τώρα είσαι ήρεμος εδώ. ∆εν ξέρω τι σου δίνει η καλή σου η Βίκυ (σ.σ. πιθανόν αναφέρεται στη Βίκυ Σταμάτη).
  – Άκης: Εγώ δεν εξαρτώμαι.
  – Αρετή: Εξαρτάσαι και παραεξαρτάσαι. ∆εν με παίρνεις κανένα άλλο τηλέφωνο από το να ζητάς λεφτά. Τον αδερφό μου τον πήρες;
  – ….
  – Αρετή: Λοιπόν, αυτό (σ.σ. αναφέρεται στα λεφτά). Πήγες, τον είδες; Παντρεύτηκε ο γιος σου. Πήγες, τον είδες; ∆εν συμπεριφέρθηκες ποτέ ως μπαμπάς…. Εγώ κάνω αυτό που μπορώ να κάνω. Αυτό είναι εδώ. Ως εκεί. Εγώ μετέφερα, τα άλλα δεν θέλουν να δώσουν γιατί θεωρούν ότι αυτό που είπες για τον εισαγγελέα… Αυτοί είπαν ότι είπες. Ότι πήρες τηλέφωνο και άφησες αυτό το μήνυμα. Ότι είπες κάτι τέτοιο, ότι άφησες τέτοιο μήνυμα στο κινητό.
  – Άκης: Ούτε έχω αφήσει τέτοιο μήνυμα πουθενά….
  – Αρετή: Μου είπαν ότι αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο είναι τερτίπια από τον δικηγόρο σου ή της γυναίκας σου δικηγόρο για να πάρει λεφτά… Πάρ’ το αυτό, θα με ξαναδείς τον άλλο μήνα. Φεύγω!

  Το μήνυμα στον «ευεργετηθέντα»

  Από το υλικό το οποίο αξιολογούν ήδη οι Αρχές ξεχωρίζει και ένα μήνυμα του Άκη Τσοχατζόπουλου την 1η Σεπτεμβρίου 2020 στον ίδιο τον επιχειρηματία, στο οποίο επισημαίνει ότι η μερική -ισχνή- οικονομική βοήθεια που του προσέφερε έχει σταματήσει από τον Φεβρουάριο και έχει υπεξαιρεθεί από την κόρη του. «…Σταμάτησε να δίδεται παντελώς από τον Φεβρουάριο και βρίσκεται στην ελεύθερη διαχείριση κατά το δοκούν της συνεργάτιδάς σας Αρετής Μολντεχάουερ και της οικογένειάς της. Επομένως, διεκδικώ μια από εσάς να μου αποκαταστήσετε την απώλεια-κλοπή αυτής της υπεξαίρεσης που ήταν κρίσιμη για την επιβίωσή μου και αδικαιολόγητη… Θεωρώ αυτονόητο ότι θα συμβάλετε στην αποκατάσταση της απαράδεκτης ζημίας την οποία προκάλεσε ο άνθρωπός σας για ιδίον όφελος (σ.σ. αναφέρεται στην Αρετή Τσοχατζοπούλου). Άκης…».

  Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Στο εδώλιο ο Κρέτσος για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό παρωδία

  Mε «Λύκο της Wall Street» συζητάει ο Ιβάν για το Open

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  ΗΠΑ: Οπλισμένος άνδρας με 500 σφαίρες συνελήφθη σε σημείο ελέγχου κοντά στο Καπιτώλιο

  Άνδρας βαριά οπλισμένος συνελήφθη στη Ουάσιγκτον καθώς προσπαθούσε να περάσει ένα από τα πολλά σημεία ελέγχου κοντά στο Καπιτώλιο, όπου ο Τζο Μπάιντεν θα...

  Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός – Διατάχθηκε ΕΔΕ

  Ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη χθες, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος, όσον αφορά την υπόθεση του ξυλοδαρμού 53χρονου σταθμάρχη...

  Α. Αδαμόπουλος: Τι απαντά στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου

  Με γραπτή δήλωση ο Αριστείδης Αδαμόπουλος αναφέρθηκε στις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση της από εκείνον. Ο τέως αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής...

  Κουφοντίνας: Επέστρεψε στην φυλακή από το νοσοκομείο Λαμίας – Δεν δέχθηκε ιατρική βοήθεια

  Ελάχιστο χρόνο κράτησε η «επίσκεψη» Κουφοντίνα στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας, καθώς αρνήθηκε κάθε βοήθεια και επέστρεψε στη Φυλακή. Ο 62χρονος Δημήτρης Κουφοντίνας, το απόγευμα...

  Η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν και η επόμενη ημέρα στις ΗΠΑ

  “Αστρολογικά κανείς δεν θα έλεγε “ναι” σε ένα τέτοιο ξεκίνημα… Κάθε τι που ξεκινά εκείνη την μέρα θα διακοπεί ξαφνικά ίσως και βίαια πριν...