22:38 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

300 εκατ. ευρώ από το «πράσινο» ομόλογο

300 εκατ. ευρώ από το «πράσινο» ομόλογο

Πλήρης ήταν η κάλυψη της έκδοσης μέσω δημόσιας προσφοράς του εταιρικού ομολόγου της Prodea Investments, με την εταιρεία να αντλεί 300 εκατ. ευρώ μέσω της πώλησης 300.000 άυλων ανώνυμων ομολογιών ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ.

Η τελική απόδοση των ομολογιών ορίστηκε σε 2,30% και το επιτόκιο των ομολογιών σε 2,30% ετησίως.

Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη δημόσια προσφορά ανήλθε σε 554,243 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 1,85 φορές.

Tο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου περιλαμβάνει πιθανές επενδύσεις σε ακίνητα ή/και εταιρείες ακινήτων ύψους άνω των 415,0 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 18% αφορά σε ακίνητα που η εταιρεία έχει ήδη ποσοστό ιδιοκτησίας από 35% έως 100%, ενώ 25%, περίπου, αφορούν επενδύσεις οι οποίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο απόκτησης βάσει σχετικών υπογεγραμμένων προσυμφώνων ή/και δεσμευτικών προσφορών που έχουν υποβληθεί.

Επιπλέον, 30% περίπου αφορούν επενδύσεις οι οποίες έχουν εγκριθεί από την επενδυτική επιτροπή της εταιρείας και για τις οποίες έχει συναφθεί μνημόνιο κατανόησης (MoU) ή/και διενεργείται ενδελεχής έλεγχος (due diligence) ή συζητούνται τα συμβατικά κείμενα για την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Τέλος, το υπόλοιπο μέρος αφορά σε περιπτώσεις για τις οποίες πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις. Η υλοποίηση των παραπάνω, για τα οποία δεν έχει υπογραφεί προσύμφωνο ή/και άλλο δεσμευτικό έγγραφο, τελεί υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς και των αποτελεσμάτων των σχετικών ελέγχων και δεν μπορεί να υπάρξει διαβεβαίωση ότι θα ολοκληρωθούν.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας