21:52 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

34 εκατομμύρια συσκευασίες φαρμάκων πετούν οι Έλληνες κάθε χρόνο στα σκουπίδια

34 εκατομμύρια συσκευασίες φαρμάκων πετούν οι Έλληνες κάθε χρόνο στα σκουπίδια

Τελικός υπάρχει λόγος που η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια κόσμου στην μικροβιακή αντοχή και το συμπέρασμα προκύπτει εύκολα αναλογιστείτε ότι κάθε Έλληνας πετάει κάθε χρόνο τουλάχιστον τρία κουτιά φάρμακα στα σκουπίδια ή όλοι μαζί πετάμε ετησίως 34 εκατομμύρια συσκευασίες φαρμάκων στα σκουπίδια κάθε χρονιά.

Πως να μην είμαστε πρωταθλητές και στην μικροβιακή αντοχή και στην υπερκατανάλωση φαρμάκων αλλά και στο πέταμα χρήσιμων  φαρμάκων που μπορούν να σημάνουν την ζωή αντί για το θάνατο σε χρονίως πάσχοντες.

Η Unlimited Creativity, θυγατρική της V+O Greece, σχεδίασε την καμπάνια ευαισθητοποίησης με τίτλο «Δεν πετάμε τα φάρμακα που δεν χρειαζόμαστε», για την προβολή ενός σημαντικού κοινωνικού μηνύματος που σχετίζεται με το έργο του δικτύου GIVMED.

Το GIVMED είναι το πρώτο ηλεκτρονικό δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Συνδέει τις ελλείψεις φαρμάκων από κοινωφελείς φορείς (κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία, ΜΚΟ) με τις δωρεές φαρμάκων από ιδιώτες, φαρμακοβιομηχανίες ή άλλους κοινωφελείς φορείς.

Ένα συγκλονιστικό στοιχείο υπήρξε η αφορμή για το τηλεοπτικό spot που δημιούργησε η  Unlimited Creativity για τη συγκεκριμένη καμπάνια: κάθε χρόνο 34.000.000 κουτιά φαρμάκων στην Ελλάδα πετιούνται στα σκουπίδια αχρησιμοποίητα!

Το δημιουργικό εύρημα παρουσιάζει κάδους σκουπιδιών να ‘δηλώνουν’ ότι πάσχουν από κάποια ανθρώπινη ασθένεια, μια συνθήκη που, φυσικά, δεν υφίσταται. Μια συνθήκη εκτός λογικής, όσο και το γεγονός ότι τα φάρμακα που μας περισσεύουν αντί να διοχετεύονται σε ευπαθείς ομάδες καταλήγουν στα σκουπίδια.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας