13:57 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

5 νεκροί και 40 τραυματίες από την τραγωδία στην Αμερική

5 νεκροί και 40 τραυματίες από την τραγωδία στην Αμερική

Πέντε τελικά άνθρωποι και  40 τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός της  δολοφονικής απόπειρας στην Αμερική όταν όχημα έπεσε πάνω σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα της πολιτείας Ουισκόνσιν.

Το κόκκινο SUV έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους ανθρώπους, ανάμεσά τους μικρές μαθήτριες  που συμμετείχαν σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση στην Γουόκεσα, μια πόλη 72.000 κατοίκων.

Ο Νταν Τόμσον, ο αρχηγός της αστυνομίας  δήλωσε πως ένα άτομο έχει τεθεί ήδη υπό κράτηση ενώ το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

Όταν ερωτήθηκε αρχικά πόσοι είναι οι νεκροί, ο αρχηγός της αστυνομίας περιορίστηκε να πει πως «δεν έχω ακριβή αριθμό αυτή τη στιγμή».

Ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη  αν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια
Σημείωσε ότι η εντολή που είχε δοθεί στους πολίτες στο κέντρο της πόλης να αναζητήσουν το κοντινότερο καταφύγιο έχει πλέον αρθεί.

Ο κ. Τόμσον επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του κόκκινου SUV, χωρίς να τραυματιστεί κανένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην παρέλαση ή την παρακολουθούσαν. Συμπλήρωσε πως εξ όσων γνωρίζει, δεν υπήρξαν πυρά μέσα από το όχημα.

Διαβάστε ακόμη 

ΗΠΑ: Τραγωδία με αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση (Βίντεο)

Καταρρέει με ανυπολόγιστες συνέπειες το τραπεζικό σύστημα στο Αφγανιστάν

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας