8:34 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Τζανακόπουλος: "Ανορθώνεται η οικονομία, μειώνεται η ανεργία"

Τζανακόπουλος: "Ανορθώνεται η οικονομία, μειώνεται η ανεργία"

«Διαμορφώνεται η εικόνα μιας οικονομίας, που αντιστοιχεί σε μια χώρα που ανακάμπτει. Bαδίζουμε με συντεταγμένο τρόπο προς το τέλος της σκληρής περιόδου των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος βρέθηκε στην Καλαμάτα όπου μίλησε για τα οικονομικά πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον τρόπο που έχουν αντιδράσει οι θεσμοί:

«Η χώρα πατάει γερά στα πόδια της, η οικονομία ανακάμπτει και παίρνουν απτή μορφή τα αποτελέσματα της στρατηγικής την οποία περιγράψαμε στον ελληνικό λαό, την ενέκρινε στις κάλπες του Σεπτεμβρίου του 2015 και εφεξής υλοποιούμε. Αναλάβαμε μια μεγάλη ευθύνη. Ένα εγχείρημα με δυσκολίες που δεν συνάντησε καμία άλλη κυβέρνηση στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια έξω από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία. Οι παράλογες απαιτήσεις μέρους των δανειστών ήταν η παρακαταθήκη του success story που παρέδωσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Για πρώτη φορά μετά το 2011, βρισκόμαστε κάτω από το 1 εκατομμύριο ανέργων» .

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε:

«Η χώρα ανέκτησε την πρόσβαση, έστω και δοκιμαστικά, στις αγορές και μάλιστα με πολύ ευνοϊκότερους όρους από το πυροτέχνημα Σαμαρά το 2014. Διαμορφώνεται έτσι η εικόνα μιας οικονομίας που αντιστοιχεί σε μια χώρα που ανακάμπτει. Και δεν θυμίζει πλέον μια χώρα σε διαρκή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που φυτοζωεί, αναπαράγοντας την οικονομική καχεξία και τη δυσπραγία. Είναι τώρα η στιγμή που διαμορφώνουμε τις συνθήκες για την επόμενη μέρα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χτίσουμε το νέο με τα φθαρμένα υλικά»

Περιέγραψε ως προτεραιότητες της κυβέρνησης το νέο παραγωγικό μοντέλο και την ανάκτηση της εργασίας.

Ο Δ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως ο στόχος καταπολέμησης της ανεργίας είναι διττός: «Από τη μία, η ανεργία πρέπει να μειώνεται από την άλλη θα πρέπει να περιορίζεται η ανακύκλωση της. Είναι σαφές ότι το σχέδιο το οποίο υλοποιούμε στον τομέα της καταπολέμησης της ανεργίας, δεν αφορά μόνο τους δείκτες αλλά ένα συνολικό επαναπροσδιορισμό αρχών για τις ανάγκες, την προστασία και τα δικαιώματα του εργαζόμενου κόσμου. Και αυτό είναι ένα πεδίο που μας χωρίζει άβυσσος, τόσο με το κόμμα του κ. Μητσοτάκη, όσο και με αρκετούς από το στρατόπεδο της Κεντροαριστεράς» .

Τέλος, αναφέρθηκε και στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης τονίζοντας πως από την πλευρά των δανειστών υπάρχει η βούληση να προχωρήσουν τάχιστα οι διαπραγματεύσεις, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί, χωρίς νέα μέτρα.

Αναφέρθηκε στις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις με αιχμή τη δημόσια υγεία και τόνισε την προσήλωση της κυβέρνησης στη δημιουργία ενός στιβαρού κοινωνικού κράτους που θα είναι στήριγμα για τον πολίτη, το οποίο μάλιστα, θα ενισχύεται όσο θα διευρύνονται τα δημοσιονομικά περιθώρια, ενώ έκανε σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και στις τακτικές της.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας