15:39 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Φωτιά Πάρος: Παραμένει ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά - Πλησιάζει σε σπίτια (Βίντεο)

Φωτιά Πάρος: Παραμένει ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά - Πλησιάζει σε σπίτια (Βίντεο)

Φωτιά Πάρος: Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 33 πυροσβέστες με 10 οχήματα, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στην Πάρο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται, ενώ οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά, που έχει διάσπαρτες εστίες, πλησίασε κοντά σε κατοικίες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, έως τώρα τουλάχιστον. Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 33 πυροσβέστες με 10 οχήματα, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς, από τον Πειραιά, στην Πάρο και άλλοι 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις που επιχειρούν.

«Η φωτιά έχει φτάσει σε απόσταση 200 μέτρων από τα σπίτια», δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού «Ευελπιστούμε πως η φωτιά θα ελεγχθεί πριν πέσει η νύχτα», πρόσθεσε ο κ. Κωβαίος επισημαίνοντας την ανάγκη συντονισμού ανάμεσα στις επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης.

Μάλιστα το χωριό των Λευκών, για περίπου τρεις ώρες έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω του καταστροφικού περάσματος της φωτιάς, η οποία έκαψε κολώνες της ΔΕΗ.

Κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος θα διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς

Mε εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κουλουκούρη κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος μεταβαίνει στην Πάρο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς .

Την ίδια ώρα, στον Θάλαμο Επιχειρήσεων βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και συντονίζει την επιχείρηση με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενισχύονται οι δυνάμεις στην φωτιά της Πάρου. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Από τη Νάξο με πλωτό μέσο του ΛΣ 1 έφτασε ομάδα πεζ. τμήματος, από τη Σάμο με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζ. τμήματος, από Αθήνα με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζ. τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ.

Όπως μεταδίδει ο Τύπος της Πάρου, η φωτιά έχει περάσει την περιοχή του Χοιρόλακκα και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς τις Λεύκες.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας