9:43 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

63000 νέοι επιβάτες θα εξυπηρετούνται από τους νέους σταθμούς Μετρό "Αγία Βαρβάρα", "Κορυδαλλός" και "Νίκαια"

63000 νέοι επιβάτες θα εξυπηρετούνται από τους νέους σταθμούς Μετρό "Αγία Βαρβάρα", "Κορυδαλλός" και "Νίκαια"

Σήμερα παραδίδονται στο επιβατικό κοινό οι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» στην επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό, «Χαϊδάρι – Πειραιάς», όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, κατά την ειδική τελετή στο σταθμό της Νίκαιας, με κεντρικό ομιλητή τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπογράμμισε δε ότι η χαρά του είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς οι νέοι σταθμοί είναι σε τρεις περιοχές επιβαρυμένες και τόνισε: «Ξέρετε ότι αυτή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα: η προσπάθεια να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα του πολίτη».

Διαβάστε επίσης:

Μαραθώνας: Δολοφονήθηκε σε θερμοκήπιο νεαρός Πακιστανός

Το παρών στην ειδική τελετή έδωσαν επίσης ο Υφυπουργός Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, κ. Νίκος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, κ. Ιωάννης Γκόλιας, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, κ. Νικόλαος Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, κ. Χαράλαμπος Δαμάσκος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, κ. Νικόλαος Χαιρέτας, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, κ. Νίκος Ταχιάος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ κ. Νίκος Κουρέτας και το διοικητικό συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ., οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος, Κορυδαλλού κ. Νίκος Χουρσαλάς και Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, οι Υπουργοί Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης, καθώς και βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων.

«Από αύριο το πρωί, οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας, θα μπορούν και αυτοί να χρησιμοποιούν το Μετρό. Όπως φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες και επισκέπτες της πόλης μας, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Μετρό για να επισκεφτούν αυτές τις περιοχές», επισήμανε ο κ. Καραμανλής.

Διαβάστε επίσης:

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ορισμένα στοιχεία για να γίνει κατανοητό καλύτερα τι σημαίνουν στην πράξη αυτοί οι τρεις νέοι σταθμοί: «Υπολογίζεται ότι θα χρησιμοποιούν το Μετρό 63.000 νέοι επιβάτες ημερησίως. Θα κυκλοφορούν στους δρόμους 11.000 λιγότερα Ι.Χ. αυτοκίνητα ημερησίως. Και τέλος, θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 60 τόνους ημερησίως».

Σημείωσε δε ότι: «Έτσι, σήμερα, πάνω από τους μισούς κατοίκους της Αττικής, συγκεκριμένα 2,6 εκατομμύρια, έχουν άμεση πρόσβαση στα μέσα σταθερής τροχιάς. Κι αυτό δείχνει ότι πλέον το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς και ιδίως του Μετρό, καλύπτει όλο και πιο ικανοποιητικά τον νομό Αττικής».

Δήλωσε πως: «Επόμενος στόχος είναι να είμαστε συνεπείς και με το δεύτερο σκέλος της δέσμευσής μας: Δηλαδή να είναι έτοιμοι το 2022 και οι άλλοι 3 σταθμοί, τους οποίους παραλάβαμε με πολύ σοβαρές καθυστερήσεις, Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιάς. Ώστε έτσι να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό, ‘‘Χαϊδάρι – Πειραιάς’’, το οποίο αποτελείται από σήραγγα μήκους πάνω από 7,5 χλμ., έξι νέους σταθμούς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μεθοδικά και σοβαρά, χωρίς μεγάλα λόγια».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας