3:13 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

AstraZeneca: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών

AstraZeneca: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών.

Nωρίτερα πάντως το Υπουργείο Υγείας της Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα είναι δεσμευτική η απόφαση που θα λάβει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, η χορήγηση του οποίου έχει προσωρινά ανασταλεί.

Σχετικά με τις εξαγωγές των εμβολίων η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν απείλησε για μία ακόμη φορά με απαγόρευση εξαγωγής εμβολίων το Ηνωμένο Βασίλειο, ανοίγοντας εκ νέου τη διαμάχη με τη βρετανική κυβέρνηση.

Καθώς η ΕΕ προσπαθεί να επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμού στο έδαφός της, η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι θα μπορούσε να διαταχθεί απαγόρευση εξαγωγών εμβολίων σε χώρες που δεν λειτουργούν με όρους ισοτιμίας στις ανταλλαγές εμβολίων με την Ένωση και που έχουν ήδη υψηλά ποσοστά εμβολιασμού. Όπως είπε, η Βρετανία είναι ο Νο.1 εισαγωγέας εμβολίων τα οποία παράγονται στην ΕΕ.

“Έχουμε παρατηρήσει, τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ότι 10 εκατ. δόσεις έχουν εξαχθεί στο Ην. Βασίλειο”, δήλωσε. “Το Η.Β. παράγει το εμβόλιο της AstraZeneca. Στο συμβόλαιό μας με την AstraZeneca περιλαμβάνονται δύο μονάδες στο έδαφος του Η.Β. οι οποίες μπορούν να παράγουν για τις ανάγκες της ΕΕ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας