17:01 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Μητροπολίτης Βέροιας: Απίστευτες καταγγελίες για τον ιερέα που επιτέθηκε με βιτριόλι - Επεισόδια ,ύβρεις ,ναρκωτικά - κλοπή 25.000 ευρώ !(βίντεο)

Μητροπολίτης Βέροιας: Απίστευτες καταγγελίες για τον ιερέα που επιτέθηκε με βιτριόλι - Επεισόδια ,ύβρεις ,ναρκωτικά - κλοπή 25.000 ευρώ !(βίντεο)

Για πρώτη φορά μετά την επίθεση με βιτριόλι στο Συνοδικό Δικαστήριο ο Μητροπολίτης Βέροιας, Παντελεήμων, μίλησε για τον ιερέα Θεοφύλακτο  Κόμπο ,στη Μητρόπολη του οποίου υπαγόταν.

Ο ιερωμένος, μιλώντας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” είπε ότι ο δράστης δεν ήταν κληρικός της Ελλαδικής εκκλησίας αλλά του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Ανέφερε ότι προσέλαβε τον 37χρονο μετά από παράκληση Μητροπολίτη ο οποίος του είπε ότι είναι ορφανός ,ότι έχει μια χήρα μητέρα και για να την προστατεύσει: “Τον τοποθέτησα στις Βαρβάρες. Από την πρώτη εβδομάδα έδειξε τον κακό του εαυτό. Έδιωξε τον απερχόμενο ιερέα ο οποίος έφυγε με πικρία επειδή του είπε ότι τα χρήματα που του έδωσε είναι για τον ταμία. Στη συνέχεια προκάλεσε επεισόδιο σε βάρος ενός ψάλτη , το δημοσίευσε ένας δημοσιογράφος και γίναμε ρεζίλι ”

Ο Μητροπολίτης Βέροιας υποστήριξε πως έκτοτε έλαβε μέτρα για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αυτά. «Μου ζήτησε να πάει στο Άγιον Όρος για ένα διάστημα και έκανε μια συμβολαιογραφική πράξη να εισπράττουμε εμείς τον μισθό του και να πληρώνουμε τα χρέη που δημιούργησε» συνέχισε ο μητροπολίτης, που υποστήριξε όμως πως πριν αποκτήσουν πρόσβαση τα χρήματα, ο ιερέας έκανε ανάληψη και τα κρατούσε για λογαριασμό του.

Ο Σεβασμιώτατος Παντελεήμων είπε ότι ο ιερέας όχι μόνο σήκωνε όλο το ποσό ενώ τις προηγούμενες ημέρες πήγαινε σε διάφορες μονές του Αγίου Όρους, έδειχνε το χαρτί παραχώρησης του μισθού που υπέγραψε και έβριζε τον Μητροπολίτη λέγοντας ότι του στερούν όλα τα χρήματα και δεν έχει να ζήσει.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης εξηγεί πώς αποφάσισε να τον στείλει σε ένα μικρό χωριό της περιοχής. «Τον έβαλα σε ένα μικρό χωριό κοντά στην Αλεξάνδρεια, το Καλοχώρι. Εκεί πάλι τα ίδια δημιούργησε με τον κόσμο» αναφέρει, και περιγράφει πως ειδοποιήθηκε από την ασφάλεια και τον εισαγγελέα «ότι ήταν μπλεγμένος».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο βίος (με κόκα και υπεξαιρέσεις) του αρχιμανδρίτη με το βιτριόλι

 

 


Ο Μητροπολίτης είπε ότι αργότερα έφτασαν οι καταγγελίες για χρήση ναρκωτικών που τους έδωσε η Ασφάλεια. Ο 37χρονος κατέθεσε στους αστυνομικούς και είπε διάφορα πράγματα όσον αφορά τις συναλλαγές του με τους εμπόρους ναρκωτικών και η Μητρόπολη δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει κάτι άλλο παρά να τον κάνει έρευνα.

 

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας