17:59 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα: Γιατί «βλέπουν» ασφυξία οι ιατροδικαστές...

Πάτρα: Γιατί «βλέπουν» ασφυξία οι ιατροδικαστές...

Όχι απλώς ανοικτό, αλλά ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να έχει επέλθει ασφυκτικός θάνατος ακόμη και στην περίπτωση της Ίριδας αφήνουν γιατροί, οι οποίοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση-θρίλερ της Πάτρας της οικογένειας Δασκαλάκη.

Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ


• Τι αναφέρει στην «Μ» ο ιατροδικαστής που ανέλαβε την Τζωρτζίνα, Σ. Μπουζιάνης
• Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ό,τι αφορά τους «ασφυκτικούς θανάτους στα βρέφη και στα παιδιά βιβλιογραφικά έχουν αναφερθεί τέτοια περιστατικά που να μην έχουν κάποια εμφανή σημάδια στο πρόσωπο. Βεβαίως και είναι πιθανός ο ασφυκτικός θάνατος… Ναι, αναφέρεται βιβλιογραφικά, αυτό όμως δεν λέει κάτι από μόνο του», επεσήμαναν.

Τζωρτζίνα

Την ίδια στιγμή, παράταση μερικών ημερών αναμένεται να πάρει το θρίλερ με τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, οι οποίες διενεργούνται από εξειδικευμένο εργαστήριο στη χώρα μας, όπως δηλώνει στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που εξέτασε το άτυχο κορίτσι μετά τον θάνατό του. Ο ίδιος στην επικοινωνία που είχαμε διέψευσε ότι το κορίτσι είχε σημάδι στο πρόσωπο, το οποίο κάλυψαν στην κηδεία του με υπερβολική χρήση μέικ απ. «Δεν είδα κανένα σημάδι στο πρόσωπο της Τζωρτζίνας. Αν υπήρχε κάτι θα ήταν εμφανές. Δεν υπήρχε κάτι περίεργο που να κινούσε το ιατροδικαστικό ενδιαφέρον», μας είπε o κ. Μπουζιάνης και συμπλήρωσε ότι η δική του υπόθεση όσον αφορά το παιδί είναι «ακόμα στον αέρα», δεν έχει τελειώσει. «Είναι ακόμα υπό διερεύνηση το όλο θέμα. Το αρχικό πόρισμα που υπέγραψα έλεγε: ‘‘Απροσδιόριστη αιτία θανάτου’’» σημείωσε.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο να πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο, ο ιατροδικαστής μας είπε: «Τη στιγμή που δεν έχω όλα τα δεδομένα δεν μπορώ να πω. Ας αφήσουμε πρώτα να γίνουν όλα τα εργαστηριακά και μετά θα είμαστε σε θέση να το συζητήσουμε» κατέληξε.

Ωστόσο, ανώτερες πηγές της ίδιας Υπηρεσίας προβληματίζονται για το τι μέλλει γενέσθαι εάν δεν βρεθούν τοξικές ουσίες, αλλά ούτε παθολογικά αίτια θανάτου, και υφίστανται μόνο πνευμονικό οίδημα και συμφόρηση. Τότε, όπως λένε, η μοναδική διάγνωση που θα συνδέσει τους τρεις θανάτους είναι μόνο η πρόκληση ασφυξίας. Την ίδια στιγμή, από το Ανθρωποκτονιών αναφέρουν ότι μόνο και μόνο οι αναφορές της μητέρας για πανάκια θα έπρεπε να είχαν (ακόμη και σε αρχικό στάδιο) προσανατολίσει τους ιατροδικαστές προς το ενδεχόμενο της ασφυξίας.

Μάρτυρας-γιατρός από το Καραμανδάνειο «καίει» τη μητέρα!

Για ψεύδη της μητέρας σε ό,τι αφορά το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της 9χρονης Τζωρτζίνας, τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο της Πάτρας, οπότε και υπέστη την πρώτη ανεξήγητη ανακοπή, κάνει λόγο μιλώντας στην «Μ» γιατρός-μάρτυρας της υπόθεσης. «…Υπάρχουν πέντε γιατροί οι οποίοι λένε ότι χτύπησε την πόρτα, ενώ η ίδια λέει ότι μας βρήκε στον διάδρομο και είπε ‘‘ελάτε να δείτε το παιδί’’… Εμείς είδαμε ένα παιδί νεκρό. Η μυδρίαση που είχε είναι δείγμα εγκεφαλικού θανάτου».

Συμπεριφορά

Όπως μας είπε η γιατρός, αυτό που τους έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ήταν η συμπεριφορά της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου: «Δεν υπήρξε φυσιολογική αντίδραση από την πλευρά μιας μάνας που έχει χάσει δύο παιδιά, να φωνάξει , να ουρλιάξει. Αυτό θεωρούμε εμείς περίεργο. Όταν έχει συμβεί όχι μία, αλλά δύο φορές και βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά, ο καθένας που έχει ένα παιδί στο νοσοκομείο φωνάζει με το παραμικρό. Ακόμα και χωρίς να υπάρχει αιτία. Για να πούμε ότι καθυστέρησε η μητέρα να ειδοποιήσει ή όχι πρέπει να ξέρω πότε ξεκίνησε η ιστορία. Είχαμε το κορίτσι (την Τζωρτζίνα) με ελαφρύ οξυγόνο, για προληπτικούς λόγους. Όχι ότι είχε κάτι το παιδάκι. Επειδή μας είχε κάνει κάποιους εμετούς φοβηθήκαμε μήπως κάνει κάποια μικρή εισρόφηση και του είχαμε βάλει δύο θήκες που μπαίνουν λίγο στα ρουθούνια και χορηγούν λίγο οξυγόνο».

Αναφερόμενη στις επικείμενες καταθέσεις μας είπε ότι τους έχουν ζητήσει τα ονόματα, έχουν πάρει τον φάκελο από την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν έχουν κληθεί να μιλήσουν ακόμα. «Περιμένω να τελειώσει αυτή η ιστορία, γιατί πραγματικά μας καίει και μας» κατέληξε η γιατρός.  Τζωρτζίνας

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Νίκος Καρακούκης στον Πέτρο Κουσουλό: Θα βρούμε την αιτία θανάτου

Πάτρα: Απόπειρα φίμωσης της δημοσιογραφικής έρευνας μέσω δελτίου Τύπου της οικογένειας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας