10:24 Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
eReportaz

Live:

Α. Χαρίτσης: Δεν επιθυμούμε την αναπαλαίωση του ΣΥΡΙΖΑ με την τεχνητή συγκόλληση θραυσμάτων του παλιού

Α. Χαρίτσης: Δεν επιθυμούμε την αναπαλαίωση του ΣΥΡΙΖΑ με την τεχνητή συγκόλληση θραυσμάτων του παλιού

«Προχωράμε στα επόμενα βήματα με τρόπο σταθερό, συλλογικό και συντροφικό έτσι ώστε η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα δημιουργηθεί να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ευθύνες της, στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες του κόσμου που αναμένει μία προοδευτική, αριστερή, μαχητική και τεκμηριωμένη πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης στον ρ/στ «ΣΚΑΪ Radio100,3» και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα. Και πρόσθεσε: «Ο εύκολος δρόμος θα ήταν να παραμείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και να αποδεχτούμε τις θέσεις που μας προτάθηκαν. Πήραμε μία απόφαση επώδυνη, αλλά και μια απόφαση ευθύνης και ελπίδας».

«Δεν θέλουμε να κάνουμε πολιτική με συνθήματα και ατάκες, αλλά δίνοντας αριστερές απαντήσεις στα μείζονα και σύνθετα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως η κλιματική κρίση, η κατάρρευση των θεσμών και του κράτους δικαίου, η όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και η ακρίβεια που πλήττει πρωτίστως τους ασθενέστερους και τους μικρομεσαίους. Αλλά και τα ζητήματα του κράτους. Θέλουμε ένα κράτος-στρατηγό που θα χαράσσει δημόσιες πολιτικές, θα αξιοποιεί τα δημόσια χρηματοδοτικά εργαλεία και θα υλοποιεί δημόσιες επενδύσεις» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η πλήρης κατάρρευση του επιτελικού κράτους. Με την επιστροφή στη λογική ενός παρωχημένου κράτους το οποίο δεν έχει τις δυνατότητες να παρέμβει ουσιαστικά στην οικονομία, να προστατέψει και να θωρακίσει την κοινωνία. Σε μία ρουσφετολογική λογική και σε ένα κράτος διαφθοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Και ταυτόχρονα με την απουσία ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για το πώς η ελληνική κοινωνία θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει μπροστά της» τόνισε ο βουλευτής.

«Δεν επιθυμούμε την αναπαλαίωση του ΣΥΡΙΖΑ με την τεχνητή συγκόλληση θραυσμάτων του παλιού» ξεκαθάρισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Θέλουμε να συνενώσουμε δυνάμεις, από τον χώρο της πολιτικής οικολογίας, αλλά και από τα κοινωνικά κινήματα και την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών ώστε να διαμορφωθεί ένας πολιτικός χώρος ο οποίος θα μπορέσει να εκφράσει ευρύτερα την αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο και να λειτουργήσει ως αντίπαλο δέος στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη» τόνισε. «Τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας δεν αντιμετωπίζονται με ουδέτερο πολιτικά τρόπο, αλλά με ένα σοβαρό πολιτικό σχέδιο και με συγκροτημένες ιδεολογικές αρχές» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημήτρης Μάντζος: «Η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα δεν είναι μόνο πάγια εθνική θέση, αλλά οικουμενικό αίτημα»

Α. Γεωργιάδης στο BBC: Όσα είπε ο Μητσοτάκης για τα Γλυπτά είναι η γνώμη 11 εκατομμυρίων Ελλήνων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας