21:41 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Α. Λουκασένκο: Σχεδιαζόμενη προβοκάτσια σε πολωνικό έδαφος από δυτικές υπηρεσίες σε βάρος της Λευκορωσίας και της Ρωσίας

Α. Λουκασένκο: Σχεδιαζόμενη προβοκάτσια σε πολωνικό έδαφος από δυτικές υπηρεσίες σε βάρος της Λευκορωσίας και της Ρωσίας

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών σχεδιάζουν μια προβοκάτσια σε πολωνικό έδαφος, για την οποία θα κατηγορηθούν η Ρωσία και η Λευκορωσία, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Γνωρίζουμε όλα τα σενάρια διαφόρων ειδών προβοκάτσιας. Για την ανάπτυξη εξτρεμιστικών ενεργειών στις οποίες εμπλέκονται μαχητές που βρίσκονται στο έδαφος της Ουκρανίας, της Πολωνίας και της Λιθουανίας, τα δεδομένα ελήφθησαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών, τα οποία θα δημοσιοποιήσουμε επειγόντως όταν θα είναι δυνατόν.

Σύμφωνα με επιχειρησιακές πληροφορίες, «οι πολωνικές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προετοιμάζουν μια μεγάλης κλίμακας προβοκάτσια εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Πολωνίας, για την οποία θα κατηγορήσουν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία», είπε επίσης ο Λουκασένκο, την Τρίτη, σε συνάντηση με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στο Μινσκ.

Οι δηλώσεις του παρατίθενται από την Προεδρική Υπηρεσία Τύπου και δημοσιεύονται στο Pool του Πρώτου καναλιού Telegram. «Ταυτόχρονα, η Βαρσοβία προσπαθεί να στρατολογήσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους από τη Λευκορωσία που θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τα κακά αγόρια μας. Θα αναζητήσουν και θα δημιουργήσουν νέες προσωπικότητες, πιστές στη Δύση και πολύ πιο αποτελεσματικές. Θα χρησιμοποιηθούν όλες οι μέθοδοι – από ασήμαντη δωροδοκία και εκβιασμό έως απειλές για τη ζωή και την υγεία σάς και των αγαπημένων σας.

Ο καθένας μπορεί να είναι στο επίκεντρο της προσοχής», είπε επίσης ο Λευκορώσος πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκορωσία: Νεκρός ο πολιτικός κρατούμενος Ιχάρ Λέντνικ

Λευκορωσία: Αλλάζει το στρατιωτικό δόγμα – Ανοίγει την «πόρτα» στα πυρηνικά όπλα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας