4:04 Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Α. Τσίπρας για Κυπριακό: Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή συνομοσπονδία

Α. Τσίπρας για Κυπριακό: Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή συνομοσπονδία

“Απαράδεκτη” χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας” κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία” σε παρέμβασή του με φόντο τη σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Ο ίδιος, αντέτεινε πως είναι “αναγκαία η επιμονή μας στην επανένωση της Κύπρου ως Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια -όπως ορίζουν οι δεσμευτικές για όλους Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- απαλλαγμένη από εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα”.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Α. Τσίπρα αναφέρει:

“Στη σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο ρόλος της Ελλάδας είναι κρίσιμος και το κύρος της σημαντικό.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που έλυσε στο πλαίσιο του ΟΗΕ το ονοματολογικό με τη Βόρεια Μακεδονία, ένα διεθνές ζήτημα δεκαετιών, ανοίγοντας δρόμους ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα, η χώρα που πάλεψε για δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα.

Αναγκαία η επιμονή μας στην επανένωση της Κύπρου ως Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια -όπως ορίζουν οι δεσμευτικές για όλους Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- απαλλαγμένη από εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα.

Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία”.

Διαβάστε επίσης 

Στη Γενεύη ο Ν. Δένδιας για την Άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό

Δεδομένη η αποτυχία της πενταμερούς. Σε πλήρη ομοφωνία για δύο κράτη Τουρκία και κατοχική ηγεσία

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας