4:32 Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

A. Τσίπρας στη συνάντηση με την Αθ. Λινού: πρέπει να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα. Δεν χρειάζεται διχαστική αντίληψη

A. Τσίπρας  στη συνάντηση με την Αθ. Λινού: πρέπει να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα. Δεν χρειάζεται διχαστική αντίληψη

Με την καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συζητώντας για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και την πρότασή του στη Βουλή  του για να αναλάβει τη θέση της υπουργού Υγείας .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ευχαρίστησε την κ. Λινού για την προσπάθεια που κάνει από το δικό της «μετερίζι», γιατί, όπως τόνισε, «διαρκώς επισημαίνατε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ακόμη και την μεγάλη περίοδο του εφησυχασμού τους καλοκαιρινούς μήνες». Είπε ότι η πρότασή του να αναλάβει η  κ. Λινού, το Υπουργείο Υγείας, ήταν πρόταση αξιοποίησης «σε μια προσπάθεια συλλογική, να ανατάξουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να ανασυγκροτήσουμε το ΕΣΥ».

«Βλέπουμε», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ότι οι εξελίξεις δεν είναι θετικές σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή» και τόνισε ότι «αυτή την ώρα πρέπει να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα. Δεν χρειάζεται διχαστική αντίληψη». Σημείωσε πως «ακόμη και σε κρίσιμα ζητήματα πολιτικής διαφωνίας μπορούν να βρεθούν συνεννοήσεις και όχι κανείς να οξύνει τεχνητά την πόλωση και το διχασμό». Τέλος ευχαρίστησε την κ. Λινού για την προσφορά της, τονίζοντας ότι «η στάση του καθενός μας είναι κρίσιμη για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό τον συλλογικό κίνδυνο για την κοινωνία και τους ανθρώπους μας».

Η κ. Λινού ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την πρόταση, αναφέροντας πως «ήταν ιδιαίτερη τιμή το ότι με προτείνατε για αυτή την πολύ σημαντική θέση». Η καθηγήτρια επιδημιολογίας είπε ότι από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, τα θέματα στα οποία επέμεινε ήταν η σύμπνοια, η υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων και κυρίως η αποφυγή του ρατσισμού κατά του ασθενούς, ενώ ο πόλεμος είναι κατά της αρρώστιας. «Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι το πώς θα προφυλάξουμε ισότιμα και δίκαια όλους τους ανθρώπους που κατοικούν στην Ελλάδα. Όχι μόνο τους Έλληνες πολίτες αλλά κάθε άνθρωπο που βρίσκεται αυτή την στιγμή στη χώρα μας».

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας