12:23 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

ΑΑΔΕ: Γκάφα με τα τέλη κυκλοφορίας με διαρροή προσωπικών δεδομένων

ΑΑΔΕ: Γκάφα με τα τέλη κυκλοφορίας με διαρροή προσωπικών δεδομένων

Διαρροή σε προσωπικά δεδομένα φορολογούμενων πολιτών παρατηρήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο πλαίσιο της βεβαίωσης τελών κυκλοφορίας έτους 2018 σε 89.494 οφειλέτες, που δεν προσκόμισαν δικαιολογητικά απαλλαγής τους από τα τέλη.

Τα μηνύματα κοινοποίησης σε ορισμένους οφειλέτες περιέλαβαν – λόγω τεχνικής αστοχίας – ονοματεπώνυμα και όνομα χρήστη – username (όχι κωδικούς πρόσβασης – password) και άλλων οφειλετών.

Άμεσα, η ΑΑΔΕ ενημέρωσε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα -όπως προβλέπει ο νόμος- και ξεκίνησε την αποστολή μηνυμάτων προς τους παραλήπτες των μηνυμάτων ζητώντας να διαγράψουν από την εισερχόμενη αλληλογραφία τους τα εν λόγω μηνύματα.

Δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής περαιτέρω προσωπικών δεδομένων

Η Αρχή καθησυχάζει ότι στα μηνύματα που εστάλησαν εκ παραδρομής δεν περιέχονται κωδικοί πρόσβασης – password (οι οποίοι τηρούνται σε κρυπτογραφημένη μορφή), ούτε στοιχεία οφειλών για τους άλλους οφειλέτες, άρα δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής περαιτέρω προσωπικών δεδομένων.

Oδηγίες για την αλλαγή κωδικών πρόσβασης, για όσους το επιθυμούν

Ωστόσο, η Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ θα αποστείλει οδηγίες προς τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα, για την αλλαγή κωδικών πρόσβασης, εφόσον το επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται ότι παγίως συστήνεται, ως μέτρο προληπτικής προστασίας των προσωπικών δεδομένων, η συχνή αλλαγή των κωδικών πρόσβασης TAXISnet.

Για το περιστατικό, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών και την αποτροπή επανάληψης παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον.

⇒ Για οποιαδήποτε ερώτηση οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ: +30 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: Δευτέρα – Παρασκευή, 07:30 – 17:00.

πηγή: megatv.com/in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα με τις τριετίες – Παραδείγματα και πίνακες

Στη Βουλή τροπολογία για έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων: Ποιοι δικαιούνται έως 200 ευρώ – Πότε οι πληρωμές

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας